XBLOG logo @2x

Τα καλύτερα Video Games του 2012

Γράφει ο Γιάννης Καραΐσκος (game editor)

Το xblog.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2012! Η σειρά με την οποία παρουσιάζονται τα games είναι αλφαβητική.

1. Assasins Creed 3

Το πασίγνωστο action-adventure game μας πάει αυτή τη φορά για μαθήματα ιστορίας στην αμερικανική επανάσταση. Κάθε νέα προσθήκη είναι απλά πινελιές για ένα ήδη εξαιρετικό game engine, με πάρα πολλά μέρη στον τεράστιο open world, όπου ο χαρακτήρας μπορεί να κάνει τα γνωστά ακροβατικά του.

2. Call of Duty Black Ops 2

Το παιχνίδι – θρύλος επανέρχεται προφανώς για να σπάσει τα ρεκόρ πωλήσεων που ήδη κατέχει. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποφασίσει αν αυτό είναι το καλύτερο FPS όλων των εποχών!

3. Chivalry Medieval Warfare

Μultiplayer – only παιχνίδι που κανένας δεν θα πίστευε ότι είναι βγαλμένο από mod του half-life! Παλέψτε σαν ιππότης του μεσαίωνα ενάντια σε άλλους παίκτες σε ένα πρωτοποριακό multiplayer παιχνίδι που δεν πρέπει να λείπει από τις συλλογές σας!

4. Counter Strike Global Offensive

Περιττά τα λόγια για το δημοφιλέστερο online FPS όλων των εποχών, το όποιο πλέον μεταφέρεται και στις κονσόλες. Μοιάζει με ένα νέο παιχνίδι, αλλά θα το αναγνωρίσετε αμέσως μόλις το παίξετε για πρώτη φορά!

5. Diablo 3

Και μόνο η πολυετής αναμονή για την συνέχεια του θρυλικού RPG, μας «υποχρεώνει» να αποφασίσουμε κατά πόσο άξιζε τόση αναμονή. Πιθανόν η απάντηση είναι αρνητική, ωστόσο, παραμένει ένα από τα καλύτερα που κυκλοφόρησαν μέσα στη χρονιά.

6. Dishonored

Ό,τι πιο κοντινό μέχρι σήμερα στο παλιό αλλά εξαιρετικό Thief, γι΄αυτό και τράβηξε δικαιολογημένα πολλά βλέμματα στο pre-release του και επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των gamers. Ένα παιχνίδι που θα παίξετε πολλές φόρες και θα λατρέψετε για το gameplay του, τα γραφικά και την πλοκή του.

7. Far Cry 3

Με τα καλύτερα ίσως γραφικά σε παιχνίδι φέτος και πολλές multiplayer επιλογές το Far Cry 3 κοντράρει στα ίσια τους κορυφαίους τίτλους fps, με gameplay και story που σε καθηλώνει άπειρες ώρες στον τεράστιο ανοιχτό κόσμο του.

8. FIFA 13

Ο ανταγωνισμός έχει λήξει με το FIFA να αναδεικνύεται αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής, έναντι του Pro και δείχνει μάλιστα πως η διαφορά μεγαλώνει κάθε χρόνο. Καιρός να αλλάξει και ο στίχος από το γνωστό τραγούδι…

9. Forza Horizon

Το γνωστό σε όλους Forza αλλά σε άγνωστα μονοπάτια, αφού οι παραγωγοί αποφάσισαν να το κάνουν περισσότερο arcade, σε open world, χωρίς tuning και τα σχετικά, μακριά από πίστες αλλά με κόντρες σε αυτοκινητοδρόμους. Το αποτέλεσμα; Ξεκούραστο driving game. Απλά απόλαυση…

10. Guild wars 2

Το γεγονός ότι είναι το μοναδικό MMO RPG που πήρε το στέμμα από το WOW είναι αρκετό επιχείρημα για να καταλάβει κανείς πόσο καλό είναι…

11. Halo 4

Η τέταρτη συνέχεια του πιο επιτυχημένου exclusive game όλων των εποχών! Με story γεμάτο δράμα, τοπία σχεδιασμένα με απαράμιλλη τέχνη και το γνωστό multiplayer κομμάτι που έχει δώσει τη δική του πινελιά στο competitive gaming, το μόνο ψεγάδι που θα μπορούσε να βρει κανείς είναι η απουσία του από την κονσόλα της sony .Κλαψ…

12. Hitman absolution

Με φανταστικά γραφικά, πολλές αποστολές και ιστορία που σε κρατά καθηλωμένο, το νέο Hitman συνεχίζει την παράδοση όντας ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς. Όσοι λάτρεψαν τα προηγούμενα ας ετοιμαστούν για νέες συγκινήσεις.

13. Journey

Δεν θα ήταν υπερβολή να το χαρακτηρίσει κανείς ως μια όαση στην έρημο του gaming προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο πακέτο από πλευράς χαρακτηριστικών και αισθητικού – καλλιτεχνικού σχεδιασμού για να καλύψει και τους πλέον απαιτητικούς του είδους. Στα συν και το απίθανο soundtrack.

14. Mass Effect 3

Περιττά τα λόγια για το καλύτερο RPG της χρονιάς. Καλύτερο από τα προηγούμενα σε όλους τους τομείς. κλασική περίπτωση του κάλου που γίνεται καλύτερο!

15. Max Payne 3

Παρόλο που το νέο Max Payne αφήνει πίσω του το σκοτεινό και underground στοιχείο που τόσο μας μάγεψε στα δύο προηγούμενα, καταφέρνει επάξια να κερδίσει κάθε παλιό φαν του παιχνιδιού αλλά και νέους με το άψογο gameplay του και το νέο look που συμβαδίζει με την εποχή και κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου 3rd person shooter.

16. NBA 2k13

O εξομοιωτής μπάσκετ που έβγαλε νοκ αουτ το NBA LIVE της EA και γίνεται όλο και καλύτερο χρόνο με τον χρόνο.

17. Sound Shapes

Το παιχνίδι που ενσωματώνει τη μουσική με τον πλέον ευφάνταστο τρόπο, κέρδισε μέχρι και τον Deadmau5, ο οποίος συμμετέχει στην τελευταία του έκδοση, ενώ τιμήθηκε δύο συνεχόμενες χρονιές με το Game Critics Awards.

18. Tekken Tag Tournament 2

Κρατώντας την επιτυχημένη συνταγή από το Τekken 6 οι παραγωγοί αποφάσισαν να αναστήσουν το tekken tag. Με νέους παίκτες και τη δυνατότητα να έχετε στην κατοχή σας δύο παίκτες σε κάθε αγώνα, συνεχίζει η παράδοση του tekken tag στις μοντέρνες κονσόλες.

19. The witcher

Ένας ακόμα τίτλος που οι κάτοχοι PS3 θα ήθελαν θα ήθελαν να παίξουν, αλλά έχει βγει μόνο σε PC και ΧΒΟΧ 360. Το καλύτερο rpg φέτος στο XBOX, που μπορεί να προσφέρει ατέλειωτες ώρες «καψίματος».

20. XCOM Enemy Unknown

Εξαιρετικό turn based role playing παιχνίδι στρατηγικής που σε εκπλήσσει με την ευφυΐα του και έχει όλα τα προσόντα για να σε καθηλώσει μπροστά από την οθόνη για πολλές ώρες!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.