XBLOG logo @2x

Το τέλος των 7th gen κονσολών δεν ήρθε ακόμα!

Γεια και χαρά σε όλους σας!

Από εδώ και στο εξής θα είμαστε εδώ στο xblog.gr συχνά για να συζητάμε διάφορα θέματα που αφορούν τα video games και το gaming γενικότερα.

Όπως σίγουρα έχετε προσέξει, το τελευταίο τρίμηνο του 2013 είναι σημαντικό για την gaming κοινότητα: περνάμε ολοταχώς στην 8η γενιά κονσολών. Πρώτη η Nintendo «άνοιξε τον χορό» με το Wii U, ακολούθησε η Sony με το PS4 και η Microsoft με το Xbox One.

Αλλά μισό λεπτό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι 7rd gen κονσόλες πέθαναν! Το Xbox 360 και το Ps3 «ζουν και βασιλεύουν». Και θα είναι στην καθημερινότητα μας για τουλάχιστον 1-2 χρόνια ακόμα. Και αυτό είναι λογικό: τώρα που κυκλοφόρησαν οι καινούργιες, οι προηγούμενης γενιάς κονσόλες, έρχονται σε φθηνότερη τιμή.

Με 200 – 300 ευρώ θα μπορέσετε να έχετε στην διάθεση σας ένα πολύ καλό πακέτο με κονσόλα + σκληρό δίσκο + δύο χειριστήρια + παιχνίδι. Καθόλου άσχημο για ένα χριστουγεννιάτικο δώρο. Εξάλλου, δεν είμαστε στην δεκαετία του 90’ όπου είχαμε την πραγματική επανάσταση του gaming: από τα 8bit περάσαμε στα 16bit και από εκεί κατευθείαν στα 32bit, από την κασέτα στο cd.

Tα γραφικά παραμένουν υψηλής ποιότητας, έστω όχι τόσο υψηλής όπως στα PS4 και Xbox One, με τις εταιρίες να συνεχίζουν να στηρίζουν τις συγκεκριμένες κονσόλες εκδίδοντας πολύ δυνατούς τίτλους παιχνιδιών. Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι οι νέες κυκλοφορίες σημαίνουν και νέα προβλήματα. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τα Red Rings of Death του Xbox 360 στην πρώτη παρτίδα του; Ακόμα τώρα έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στα PS4 και Xbox One, κάτι που φυσικά είναι αναμενόμενο.

Ο χρόνος κυλάει υπέρ των νέων κυκλοφοριών αφού και προβλήματα λύνονται αλλά και περισσότερα games κυκλοφορούν.

Στρατής Ζουμπουλιάς
xplaygr.blogspot.gr

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.