XBLOG logo @2x

Το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της Cosmote υποδέχεται 200 οικογένειες

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» της Cosmote σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Το προσωπικό του κέντρου, κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι, με ιδιαίτερη ευαισθησία υποδέχτηκαν στο πλήρως ανακαινισμένο κτίριο στην περιοχή Μακρυγιάννη τις πρώτες ωφελούμενες οικογένειες.

Μέσω του Προγράμματος Αλληλεγγύης στην Οικογένεια παρέχονται τρόφιμα, είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης, παιχνίδια, βιβλία, πρόσβαση στο internet, αλλά και υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε συνολικά 200 οικογένειες για ένα χρόνο. Η επιλογή των οικογενειών έγινε από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων. Το κόστος αγοράς των υλικών παροχών προς τις οικογένειες, αλλά και της πλήρους ανακατασκευής και εξοπλισμού του κτιρίου που στεγάζει το Πρόγραμμα, ύψους μεγαλύτερου από 500.000 ευρώ, καλύπτεται αποκλειστικά από την Cosmote.

Στην υλοποίηση του έργου συμμετείχαν ενεργά και εθελοντές, που μοιράστηκαν το ίδιο όραμα για την ενίσχυση των οικογενειών σε ανάγκη. Χάρη και στην ανιδιοτελή συνεισφορά περισσότερων από 200 εθελοντών, αλλά και εργαζομένων της Cosmote, που προσέφεραν το χρόνο και την εργασία τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, το κτίριο που φιλοξενεί το Πρόγραμμα μεταμορφώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ένα ζεστό, φιλόξενο χώρο.

Με το «Πρόγραμμα Αλληλεγγύης στην Οικογένεια» γίνεται πραγματικότητα η ιδέα της Ηλιάνας Καραβιώτη για τη στήριξη των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Είναι η δεύτερη πρωτοβουλία που ξεχωρίζει και υλοποιείται ανάμεσα στις ιδέες που μοιράστηκαν χιλιάδες άνθρωποι με την Cosmote, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ο κόσμος μας, εσύ».

Δείτε αποσπάσματα από την υλοποίηση της δεύτερης ενέργειας της Cosmote στο βίντεο που ακολουθεί!

Μοιραστείτε την ιδέα σας στη σελίδα της Cosmote στο Facebook για το πώς μπορεί ο κόσμος γύρω σας να γίνει καλύτερος και μπορεί να είστε ο επόμενος που θα τη δει να πραγματοποιείται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.