XBLOG logo @2x

Το Internet βοηθάει και την Τρίτη ηλικία!

Ποιος είπε ότι το ίντερνετ και οι υπολογιστές είναι μόνο για τους νέους ή άντε μέχρι και τους μεσήλικες; Το διαδίκτυο βοηθά και τους ηλικιωμένους να αποφύγουν την κοινωνική απομόνωση και την κατάθλιψη!

Συγκεκριμένα, στην Νέα Υόρκη έτρεξε ένα δοκιμαστικό πρόγραμμα, το οποίο επέτρεψε στους ηλικιωμένους που δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν απ΄το σπίτι τους, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία κατά της κοινωνικής απομόνωσης και της κατάθλιψης!

Ένας 87χρονος που πήρε μέρος στο πρόγραμμα, δήλωσε ότι περίμενε να πεθάνει μέχρι τη στιγμή που μπήκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και πήρε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος του έδωσε μια νέα ανάσα ζωής!

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είχε διαμορφωθεί ειδικά για χρήση από άτομα της τρίτης ηλικίας, διέθετε ειδικό browser για να ενημερώνονται οι ηλικιωμένοι για όλες τις ειδήσεις, ενώ με ένα κλικ μπορούν να βλέπουν βίντεο από το YouTube ή να μιλήσουν μεταξύ τους.

Επίσης με ένα απλό κλικ μπορούν να επικοινωνήσουν με κάποιον ειδικό του προγράμματος σε περίπτωση που έχουν κάποιο πρόβλημα με τον υπολογιστή και ο ειδικός να το λύσει άμεσα από απόσταση.

Στην Ελλάδα πιστεύετε ότι θα υπάρξει κάτι αντίστοιχο; Μπα ε;

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.