XBLOG logo @2x

Τίτλοι τέλους για τον Best 92,6;

Άγνωστο το μέλλον για τον ραδιοφωνικό σταθμό Best 92,6 μετά το μεγάλο «ναυάγιο» του ομίλου Λυμπέρη στον οποίο και ανήκε.

Από χθες οι εργαζόμενοι στο τμήμα ηχοληψίας κατεβαίνουν σε πενθήμερη απεργία ζητώντας τα δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών, αλλά και αιτούμενοι ένα σχέδιο για την βιωσιμότητα του σταθμού. Ο σταθμός εκπέμπει κανονικά μουσική, όμως, οι αγαπημένες φωνές των παραγωγών του δεν θα ακούγονται.

Ο Best 92,6 μετράει έντεκα χρόνια λειτουργίας και από τα μικρόφωνά του έχει περάσει μια πλειάδα δημοσιογράφων και μουσικών παραγωγών, όπως οι Αφροδίτη Σημίτη, Νίκος Μουρατίδης, Εύα Θεοτοκάτου, Τάκης Γιαννούτσος, Νίκος Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Χριστόπουλος, Κλεοπάτρα Φυντανίδου και πολλοί άλλοι.

Σε αυτά τα έντεκα χρόνια δεν είναι, βέβαια, η πρώτη φορά που ο Best έρχεται αντιμέτωπος με προβλήματα που θέτουν εν αμφιβόλω το μέλλον του.

Το 2005 απειλήθηκε με οριστική παύση λειτουργίας, εξαιτίας βωμολοχιών του τότε ραδιοφωνικού παραγωγού και νυν βουλευτή, Γρηγόρη Ψαριανού.

Τις τελευταίες μέρες η συμπαράσταση των ακροατών στην επίσημη σελίδα του σταθμού στο Facebook υπήρξε συγκινητική.

Στα μηνύματά τους πολλοί τονίζουν την μοναδικότητα του σταθμού, σε μια εποχή που τα περισσότερα ραδιόφωνα «ακούγονται το ίδιο», άλλοι θυμούνται ξεχωριστές στιγμές της ζωής τους που επένδυσε μουσικά ο Best, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που προσφέρουν νομικές συμβουλές.

Το xblog.gr εύχεται ολόψυχα να βρεθεί σύντομα λύση για τους εργαζομένους του Best και να συνεχίσει να μας συντροφεύει με τις μουσικές του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.