XBLOG logo @2x

Θησέας και Αριάδνη στο Θέατρο Badminton

Πρεμιέρα κάνει σήμερα, Σάββατο 26 Ιανουαρίου, η παιδική παράσταση «Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων» που ανεβάζει η ομάδα του Θεάτρου Badminton.

Πρόκειται για τον γνωστό μύθο του Θησέα, ο οποίος μετά από πολλές περιπέτειες ταξιδεύει στην Κρήτη προκειμένου να νικήσει τον Μινώταυρο έχοντας τη βοήθεια της κόρης του βασιλιά, Αριάδνης.

Το μυθολογικό παρελθόν ζωντανεύει μέσα από το κείμενο του ποιητή Στρατή Πασχάλη, τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και τη σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους του Θησέα και της Αριάδνης συναντάμε τον Γιάννη Στάνκογλου και την Ηλέκτρα Νικολούζου αντίστοιχα, ενώ τους δύο ηθοποιούς πλαισιώνουν είκοσι καλλιτέχνες –εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί.

Οι μικροί θεατές θα εντυπωσιαστούν από την επί σκηνής αναπαράσταση της φουρτουνιασμένης θάλασσας, του πλοίου του Θησέα, του Παλατιού της Κνωσού, του λαβύρινθου, ενώ θα αποδοθούν και σκηνές από τα ταυροκαθάψια. Ολύμπιοι θεοί, βασιλιάδες πολεμιστές, Γοργόνες, Άρπυιες και άλλα σκοτεινά υπερφυσικά όντα, αναδύονται από τα έγκατα της γης ή αιωρούνται στον ουρανό.

Εκτός από τα εντυπωσιακά σκηνικά, στην παράσταση χρησιμοποιούνται περισσότερα από 100 κοστούμια και πάνω από 500 ειδικές αντίγραφα των γνησίων. Οι σκηνές πάλης θα είναι άκρως αληθοφανείς καθώς οι ηθοποιοί καθοδηγήθηκαν από τους αθλητές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγκρατίου.

Θέατρο Badminton

  • Εισιτήρια: Viva.gr
  • Διεύθυνση: Ολυμπιακά Ακίνητα Γουδή
  • Παραστάσεις: 26/1 – 28/4
  • Εισιτήρια: 9 – 15 €

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.