XBLOG logo @2x

Θα κυκλοφορήσει το LG G2 32GB στην Ελλάδα και τι παίζει με την εγγύηση;

Αυτές τις μέρες η LG προχώρησε στην επίσημη διάθεση του LG G2 στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία smartphones που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, ίσως και να πρόκειται για το κορυφαίο.

Το συγκεκριμένο κινητό βγαίνει σε δύο εκδόσεις, με χωρητικότητα 16 και 32 GB.

Στην Ελλάδα για την ώρα η LG Electronics Ελλάς διαθέτει μόνο το 16άρι LG G2 και δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί δεν φέρνει και το 32άρι.

Ένα δίκιο το έχουν, αφού μιλάμε για ένα high-end smartphone, το οποίο στην έκδοση των 16GB αφήνει ελεύθερα στο χρήστη μόλις 10 GB, με τα υπόλοιπα να χρησιμοποιούνται από τη συσκευή.

Αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα εισάγουν από το εξωτερικό το LG G2 με χωρητικότητα 32GB και αρκετοί χρήστες αναρωτιούνται αν σε περίπτωση που το προμηθευτούν από αυτά και παρουσιάσει κάποια βλάβη, αν καλύπτεται κανονικά από εγγύηση και θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν από την LG Electronics Ελλάς.

Την Δευτέρα που μας πέρασε βρέθηκα στην επίσημη παρουσίαση του LG G2 στην Ελλάδα, οπότε είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με στελέχη της LG Electronics Ελλάς.

Έτσι τους έθεσα και τα δύο ερωτήματα:

  1. Θα φέρει η LG Electronics Ελλάς το LG G2 32GB στην Ελλάδα;
  2. Τι γίνεται με την εγγύηση αν αγοράσει κάποιος το LG G2 32GB από ηλεκτρονικό κατάστημα που το έχει εισάγει από το εξωτερικό;

Στο πρώτο ερώτημα τα στελέχη της εταιρίας μου απάντησαν ότι ο λόγος που αποφάσισαν να φέρουν σε πρώτη φάση μόνο το 16άρι LG G2 είναι ότι δεν ήθελαν το κινητό να βγει με τιμή πάνω από 600 ευρώ (το LG G2 επίσημα πωλείται στην τιμή των 599 ευρώ) και το 32άρι έβγαινε περίπου 70 ευρώ ακριβότερο.

Ωστόσο η εταιρία εξετάζει να φέρει στην Ελλάδα και το 32άρι LG G2, κάτι που θα αποφασιστεί ανάλογα με τις πωλήσεις που θα κάνει το 16άρι G2 και δεν αποκλείεται σε ένα μήνα να διατεθεί επίσημα στην Ελλάδα και το 32άρι LG G2.

Όσον αφορά την εγγύηση της συσκευής, σε περίπτωση που κάποιος αγοράσει το 32άρι LG G2 από ηλεκτρονικό κατάστημα που το εισάγει από το εξωτερικό, χωρίς να το φέρνει επίσημα η LG Electronics Ελλάς, η απάντηση που πήρα ήταν η εξής:

Ο νόμος λέει ότι για να καλύπτεται η συσκευή από εγγύηση στην Ελλάδα θα πρέπει να το εισάγει η επίσημη εταιρία στη χώρα, οπότε “επίσημα” το LG G2 32GB δεν καλύπτεται από εγγύηση από την LG Electronics Ελλάς, εφόσον ακόμη δε το εισάγει επίσημα στη χώρα.

Όμως, τα στελέχη της εταιρίας μου τόνισαν ότι η LG Electronics Ελλάς δεν εγκαταλείπει όσους προμηθεύτηκαν το LG G2 32GB από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα που εισάγει τη συσκευή από το εξωτερικό, σε περίπτωση που παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα.

Συνεπώς, όσοι έχετε αγοράσει το LG G2 με χωρητικότητα 32GB από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα μην ανησυχείτε, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων της εταιρίας, αν -χτύπα ξύλο- η συσκευή σας παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, θα εξυπηρετηθείτε κανονικά από την LG Electronics Ελλάς.

Δεν θα μπορούσα φυσικά να μην ρωτήσω και τι γίνεται με τις αναβαθμίσεις και πότε το LG G2 θα αναβαθμιστεί στο Android Kit Kat.

“Επίσημη” απάντηση που να μπορώ να μεταφέρω δεν πήρα, εκτιμώ όμως ότι δεν θα αργήσει να έρθει το πολυαναμενόμενο update 😉

 

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.