XBLOG logo @2x

Δείτε ένα Tesla να φρενάρει προβλέποντας τροχαίο ατύχημα

Ο Elon Musk από τότε που η Tesla κυκλοφόρησε την 8η έκδοση του συστήματος Autopilot για τα οχήματά της, δεν έχει σταματήσει να καυχιέται για την λειτουργικότητά της. Και δυστυχώς μάθαμε με τον χειρότερο τρόπο ότι ισχύουν όσα έχει πει.

Μία-δύο μέρες μετά τα Χριστούγεννα έγινε ένα τροχαίο ατύχημα σε εθνικό δρόμο της Ολλανδίας. Ο ένας οδηγός έκοβε ταχύτητα, ενώ αυτός που ακολουθούσε αποφάσισε να τον προσπεράσει χωρίς να δει ότι ο μπροστινός του πήγαινε πιο σιγά, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Πίσω από αυτούς τους δύο βρισκόταν ένας με το Tesla Model S και κατάφερε να καταγράψει το περιστατικό χάρη στην κάμερα που έχει εγκαταστήσει στο ταμπλό του. Στο βίντεο βλέπουμε το σύστημα Autopilot του αυτοκινήτου του να προειδοποιεί τον οδηγό για κάποια ασυνήθιστη συμπεριφορά μπροστά και έπειτα να φρενάρει αυτόματα αποτρέποντας τα χειρότερα.

Το Tesla κατάφερε να σταματήσει έγκαιρα χάρη στο Autopilot 8.0 το οποίο μπορεί να ανιχνεύει δύο οχήματα μπροστά του. Λογικά θα είδε ότι ο πρώτος οδηγός πάτησε φρένο και ότι ο δεύτερος επιτάχυνε, και έτσι θα υπολόγισε ότι θα συμβεί ατύχημα. Ο οδηγός επιβεβαίωσε ότι το Tesla χρησιμοποίησε το φρένο έκτακτης ανάγκης, πριν καν αντιδράσει ο ίδιος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.