XBLOG logo @2x

Δείτε ένα Tesla να οδηγάει και να παρκάρει μόνο του μέσα στη πόλη

Τα πλήρως αυτόνομα Tesla θα είναι σύντομα πραγματικότητα. Η αμερικάνικη κατασκευάστρια ανακοίνωσε ότι τα νέα οχήματα θα έρχονται με επιπλέον εξοπλισμό για να υποστηρίζουν “πλήρεις δυνατότητες αυτόματης οδήγησης” και δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τι ακριβώς εννοεί.

Το λογισμικό που επιτρέπει στα αμάξια να οδηγούν μόνα τους δεν είναι τελειωμένο και ακόμα δεν έχει πάρει τις απαραίτητες άδειες από τις ρυθμιστικές αρχές, όμως το τεσσάρων λεπτών βίντεο επίδειξης είναι σίγουρα εντυπωσιακό. Στο βίντεο βλέπουμε ένα Tesla, εντελώς μόνο του, να φεύγει από το γκαράζ, να οδηγάει στη πόλη, να διαλέγει την θέση που να παρκάρει και να παρκάρει. Υπάρχει ένα άτομο πίσω από το τιμόνι, όπως επιβάλλουν οι σημερινοί νόμοι, αλλά δεν αγγίζει το τιμόνι και δεν κάνει τίποτα.

Ο διάσημος CEO της Tesla, Elon Musk, πόσταρε το κλιπ στο Twitter και σημείωσε ότι το αυτοκίνητο είναι τόσο έξυπνο που πέρασε από την θέση αναπήρων, αφού είχε σκανάρει τις ταμπλέτες και γνώριζε ότι δεν επιτρεπόταν το παρκάρισμα εκεί. Επίσης σχολίασε την λειτουργία Summon την οποία συνήθως βλέπουμε σε φουτουριστικά αμάξια σε ταινίες – πατώντας το κουμπί Summon (“Κάλεσμα”) στο κινητό σας, το αμάξι έρχεται να σας βρει ακόμα και αν είστε στην άλλη μεριά της χώρας.

Όλη αυτή η τεχνολογία έχει ακόμα δρόμο μέχρι να εφαρμοστεί σε εμπορικά κομμάτια, όμως εγείρει ορισμένα ενδιαφέροντα ερωτήματα. Αν καλέσετε το Tesla με το κινητό σας και πάρετε το τρένο, το αμάξι θα κάνει κύκλους για πάντα ή θα σταματάει στην αρχική τοποθεσία που το είχατε καλέσει; Και θα μπορεί κάποιος να τροποποιήσει την λειτουργεί επιτρέποντας στους οδηγούς να καλέσουν τα αμάξια τους σφυρίζοντας, όπως καλείς ένα άλογο σε βίντεο παιχνίδι;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.