XBLOG logo @2x

Supercell, η δημιουργός του Clash of Clans πουλήθηκε στη κινέζικη Tencent

Η Tencent, η κινέζικη εταιρία πίσω από την εφαρμογή επικοινωνίας WeChat και το ιντερνετικό πόρταλ QQ, συμφώνησε να αγοράσει το μερίδιο της SoftBank στην Supercell. Η Tencent συμφώνησε να πληρώσει $8.57 δισεκατομμύρια, για να αποκτήσει μια εταιρία που έχει εκτιμώμενη αξία $10.2 δις. Η SoftBank αρχικά κατείχε το 51% της Supercell το 2013, αλλά μετά πλήρωσε άλλα $1.5 δις για να αποκτήσει συνολικά το 73%.

«Θέλουμε η Supercell να είναι το καλύτερο μέρος του κόσμου για τους δημιουργικούς ανθρώπους να δημιουργήσουν παιχνίδια,» είπε ο CEO Ilkka Paananen σε μια δήλωσή του. «Παράλληλα, αυτή η νέα συνεργασία μας προσφέρει συναρπαστικές δυνατότητες ανάπτυξης στη Κίνα, όπου θα μπορούμε να φτάσουμε χιλιάδες εκατομμύρια νέους παίχτες μέσω των καναλιών της Tencent.»

Η SoftBank αναζητάει τρόπους για να να εκποιήσει περιουσιακά στοιχεία για να μειώσει το χρέος της, το οποίο συνδέεται με την ιδιοκτησία της Sprint, ενός μεγάλου παρόχου κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, που αγόρασε το 2013 στη προσπάθειά της να επεκταθεί στην αμερικάνικη αγορά.

Η Tencent, εντωμεταξύ, θα μπορεί να επεκταθεί στην gaming αγορά. Ήδη κατέχει την Riot Games, την δημιουργό του League of Legends, το παιχνίδι για PC με τα περισσότερα κέρδη – το Clash of Clans της Supercell είναι επίσης ένα από τα πιο πετυχημένα παιχνίδια για κινητά τα τελευταία χρόνια, τόσο στο iOS όπου ξεκίνησε όσο και στο Android. Η Supercell είναι μια φιλανδική start-up που έχει κυκλοφορήσει επίσης τα Boom Beach, Clash Royale, και Hay Day τα οποία δεν είναι τόσο γνωστά όσο το Clash of Clans, αλλά και αυτά αποφέρουν πολλά κέρδη.

Η εξαγορά αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2016.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.