XBLOG logo @2x

Ταξιτζής ζήτησε λύτρα για να επιστρέψει iPhone που ξέχασε επιβάτης!

Χαμένο iPhone σε ταξί

Απίστευτη η ιστορία που έζησε μία 27χρονη στην Θεσσαλονίκη, που είχε την ατυχία να ξεχάσει το iPhone 5 της μέσα στο ταξί

Όταν η ίδια διαπίστωσε μετά την διαδρομή ότι είχε ξεχάσει το iPhone της στο ταξί, επικοινώνησε με εταιρίες ράδιο ταξί και αυτές αντίστοιχα με τους οδηγούς, ώστε να βρεθεί το χαμένο iPhone. Ταυτόχρονα καλούσε στο κινητό, το οποίο χτυπούσε αλλά κανείς δεν απαντούσε…

Αφού η 27χρονη κατάλαβε ότι ο οδηγός μάλλον σκόπευε να κρατήσει το κινητό για τον εαυτό του, αξιοποίησε τις δυνατότητες που παρέχει το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple και “κλείδωσε” το iPhone, ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κανέναν άλλο.

Τότε ο ταξιτζής, βλέποντας ότι δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κινητό, επικοινώνησε με την εταιρία ράδιο ταξί δηλώνοντας την απώλεια και στη συνέχεια η εταιρία ράδιο ταξί έφερε σε επαφή την 27χρονη με τον οδηγό ταξί, ώστε ο τελευταίος να παραδόσει το iPhone στην 27χρονη.

Έλα όμως που ο ταξιτζής είχε άλλα σχέδια και ζήτησε λύτρα για να επιστρέψει το iPhone!

Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και μετά από διαπραγματεύσεις o ταξιτζής παρέδωσε το iPhone 5 αφού παρέλαβε 50 ευρώ.

Ήταν ανένδοτος στο να παραδώσει το χαμένο iPhone χωρίς χρηματικό αντίτιμο, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά “Χωρίς λεφτά δεν σας δίνω τίποτα, αυτό το κινητό κοστίζει 800 ευρώ”.

Προσωπικά αυτόν τον οδηγό μόνο ως “ταρίφα” μπορώ να τον χαρακτηρίσω, αφού κατ΄εμέ είναι ό,τι χειρότερο για τον κλάδο των οδηγών ταξί.

Γι΄αυτό, αξιοποιήστε τις δυνατότητες που σας παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα πλέον, με την δυνατότητα να κλειδώσετε το κινητό σας από απόσταση και είτε να εμφανίσετε μήνυμα στην οθόνη του κινητού είτε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα από αυτό, σε περίπτωση που πέσετε θύματα κλοπής.

Και για τις μετακινήσεις σας όπου έχετε την ευκαιρία προτιμήστε ταξί μέσω Taxibeat, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο σε περίπτωση που ξεχάσετε κάτι στο όχημα μετά την διαδρομή σας.

[πηγή]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.