XBLOG logo @2x

Η Taxibeat μαζί με την ActionAid βρίσκονται στο πλευρό των προσφύγων

Η Taxibeat, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και παραμένοντας πιστή στη δέσμευση και φιλοσοφία της να βρίσκεται στο πλευρό όσων την έχουν ανάγκη, συνεχίζει να συμβάλλει ενεργά στη στήριξη των προσφύγων, αυτή τη φορά μέσω της συνεργασίας της με την ActionAid.

Η Taxibeat έχει ευαισθητοποιηθεί και κατά το παρελθόν γύρω από το προσφυγικό ζήτημα με δράση που αγκαλιάστηκε θερμά από τους Αθηναίους. Με ανάλογες ανάγκες να εξακολουθούν να βρίσκονται στο προσκήνιο και με την προσφυγική κρίση να παραμένει ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που αγγίζουν τη σημερινή κοινωνία, η Taxibeat δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη.

Αναγνωρίζοντας ότι μεταξύ των πολλών αναγκών και προβλημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που ζουν στα camps είναι και η ανάγκη για ασφαλή μετακίνηση, η Taxibeat αποδέχτηκε την πρόταση της ActionAid για να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, να καταστήσει δηλαδή τη μετακίνηση των ανθρώπων που ζουν στα camps (Σχιστό & Σκαραμαγκά) ευκολότερη. Οι πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς, και ειδικότερα οι γυναίκες πρόσφυγες, ενώ χρησιμοποιούν συχνά ταξί για τη μετακίνησή τους, αισθάνονται ανασφαλείς με τους οδηγούς και συχνά πέφτουν θύματα κερδοσκοπίας. Για να τους παρέχει λοιπόν εύκολη, άμεση και, κυρίως, ασφαλή μετακίνηση – μια υπηρεσία που θα πρέπει να είναι προνόμιο όλων – η Taxibeat και η ΑctionAid μετέφρασαν την iOS και την Android εφαρμογή της στα αραβικά. Με τον τρόπο αυτό, οι πρόσφυγες που διαθέτουν smartphone μπορούν πολύ εύκολα να καλέσουν ταξί μέσω της Taxibeat εφαρμογής ξεπερνώντας τη δυσκολία της γλώσσας.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας και marketing της Taxibeat, κα. Θάλεια Γελαδάκη, χαρακτηριστικά δήλωσε: «Αποδεικνύουμε με πράξεις πως η υπευθυνότητα και η κοινωνική συνεισφορά αποτελούν στάση ζωής και όχι απλά ένα εταιρικό καθήκον. Για εμάς στην Taxibeat είναι μέρος της καθημερινότητάς μας».

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη σε ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.