XBLOG logo @2x

Νέες ταινίες της εβδομάδας: Immortals, Jane Eyre, La conquête

Το κρύο θα είναι τσουχτερό αυτές τις μέρες λένε οι μετεωρολόγοι, οπότε τι καλύτερο από μία βόλτα σε έναν κινηματογράφο για να απολαύσουμε μία καλή ταινία… Δείτε τις προτάσεις μας!

Immortals

Η πολύπαθη αρχαιοελληνική μυθολογία και ιστορία είναι για άλλη μια φορά πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του Hollywood. Από τους εικαστικά άψογους «300» του  Zack Snyder, όμως, μέχρι την ανεκδιήγητη Τροία το χάσμα είναι τεράστιο. Εδώ, δραματοποιείται η ιστορία του θρυλικού ήρωα Θησέα, Henry Cavill, που αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον βασιλιά Υπερίωνα, Mickey Rourke, ο οποίος έχει σκοπό να ελευθερώσει τους Τιτάνες ώστε να ρίξουν τους Ολύμπιους θεούς από το θρόνο τους. Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Freida Pinto ως Φαίδρα.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Ινδός Tarsem Singh, υπόσχεται εντυπωσιακά εφέ και σκηνές μάχης που θυμίζουν πίνακα του Caravaggio . Στο σενάριο οι ελληνικής καταγωγής  Parlapanides σκέφτηκαν να τοποθετήσουν στο πλευρό του Θησέα τον πιστό του φίλο, Σταύρο. Τέλος πάντων…

Jane Eyre

Τα μυθιστορήματα της Charlotte Brontë έχουν γνωρίσει αναρίθμητες κινηματογραφικές μεταφορές, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο πειστικές. Εδώ η ηρωίδα, Jane Eyre, προσλαμβάνεται ως γκουβερνάντα και ερωτεύεται το αφεντικό της, τον σκοτεινό Rochester, ο οποίος κρύβει περισσότερα μυστικά απ΄όσα η ίδια μπορούσε να φανταστεί.

Ο πρόσφατα βραβευμένος για την ταινία του «Shame» στο φεστιβάλ της Βενετίας, Michael Fassbender και η γνωστή μας από την «Alice in Wonderland», Mia Wasikowska, συναντώνται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Cary Fukunaga. Αν κρίνουμε από το τρέϊλερ πρόκειται για μια πιο θρίλερ εκδοχή, μένει, ωστόσο, να το παρακολουθήσουμε σε κάποια σκοτεινή αίθουσα για να επιβεβαιωθούμε.

La conquête

Η ιστορία της πολιτικής ανόδου και επιτυχίας του Nicolas Sarkozy αλλά και η κατάρρευση του γάμου του, με το πολύκροτο διαζύγιό του, σε μια ταινία η οποία περιγράφει την πενταετία 2002 – 2007. Ο κωμικός ηθοποιός Denis Podalydès ενσαρκώνει το Γάλλο πρόεδρο και ο Xavier Durringer σκηνοθετεί μια πιστή βιογραφία του πολιτικού.

Με ταινίες όπως το «Il Divo» αλλά και το πολυαναμενόμενο «The Iron Lady» φαίνεται πως τα πραγματικά πολιτικά πρόσωπα έρχονται στο κινηματογραφικό προσκήνιο. Εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα για το πότε θα γίνει ταινία και η σύγχρονη ελληνική πολιτική σκηνή. Εκτός και αν δυσκολεύονται να αποφασίσουν για το είδος: δράμα, θρίλερ ή κωμωδία…

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.