XBLOG logo @2x

Νέες Ταινίες: Oblivion, Με λένε Ερνέστο, Μεγάλες Προσδοκίες, Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678

Περιπέτεια, δράση, συγκίνηση αλλά και γέλιο για μικρούς και μεγάλους προσφέρουν οι ταινίες που έρχονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Oblivion

Για άλλη μια φορά το Hollywood μας προετοιμάζει για την ολική καταστροφή του πλανήτη μας από εξωγήινους και το επέκεινα. Αυτή τη φορά, βρισκόμαστε στο έτος 2077 και παρακολουθούμε τον Tom Cruise, σε ρόλο βετεράνου με σκοπό να προστατέψει τις πηγές ενέργειας της ανθρώπινης αποικίας.

Ταινία επιστημονικής φαντασίας από τον Joseph Kosinski του TRON: Legacy με εντυπωσιακά οπτικά εφέ και δράση, όπως επιβάλλει το είδος.

Με λένε Ερνέστο

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η επίσημη πρόταση της αργεντινής για τα Oscar 2013 είναι το δράμα του Benjamín Ávila. Η ιστορία τοποθετείται στα ‘70s με την οικογένεια του μικρού Χουάν, όλοι μέλη αντιστασιακής οργάνωσης κατά της χούντας, να μετακομίζουν σε άλλη πόλη με νέα ονόματα.

Η καθημερινότητα και οι ανησυχίες του μικρού αγοριού, που συστήνεται στους συμμαθητές του ως Ερνέστο, με φόντο τις πολιτικές εξελίξεις και την αγωνία του κόσμου των ενηλίκων συνθέτουν το ψηφιδωτό της ταινίας.

Μεγάλες Προσδοκίες

Η νουβέλα του Charles Dickens έχει προκαλέσει κατά καιρούς πολλούς σκηνοθέτες και αυτή τη φορά ο Mike Newell, του «Donnie Brasco» και του «Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», καταπιάνεται μαζί της, χωρίς ωστόσο, να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες κινηματογραφικές εκδοχές.

Στα συν η Helena Bonham Carter και ο Ralph Fiennes στους δεύτερους ρόλους και η πιστή αναπαράσταση της εποχής.

Οι Γυναίκες του Λεωφορείου 678

Η Αίγυπτος τον 21ο αιώνα και η ζωή των γυναικών σε αυτή μέσα από τα μάτια του νεαρού σκηνοθέτη Mohamed Diab. Μια ομάδα γυναικών, που έχουν υποστεί σεξουαλικές επιθέσεις αποφασίζουν να αντιδράσουν, επιτιθέμενες κατά επίδοξων βιαστών μέσα σε λεωφορεία.

Πιστή απεικόνιση των ηθών, των ψυχολογικών πιέσεων αλλά και εσωτερικών συγκρούσεων, καθώς και των παραβιάσεων των δικαιωμάτων των γυναικών στην Ανατολή.

Μπουτίκ για Αυτόχειρες

Μια παράξενη οικογένεια διατηρεί ένα μαγαζί με προμήθειες για επίδοξους αυτόχειρες, ιδανική επιχείρηση σε μια πόλη που φαίνεται να πάσχει από κατάθλιψη. Ο νεότερος γιος, όμως, της οικογένειας φέρει το γονίδιο της αισιοδοξίας, θέλει να κάνει τους άλλους χαρούμενους και προκαλεί αναστάτωση.

Ο Patrice Leconte σκηνοθετεί για πρώτη φορά ένα Animation για μεγάλους, μια επί της ουσίας αλληγορία για τη ζωή και το νόημά της, την κατάθλιψη και τον θάνατο.

Οι Κρουντς

Μια απίθανη περιπέτεια ξεκινά για την προϊστορική οικογένεια Κρούντς, καθώς φεύγουν από τα σπήλαια και ανακαλύπτουν τον κόσμο στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν από τον παγετώνα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.