XBLOG logo @2x

Η ταινία της εβδομάδας: Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar

Στις Νύχτες Πρεμιέρας, σε πρώτη προβολή, το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει πόσο «Εξαιρετικός» είναι ο «Κύριος Lazhar», αλλά και να συνομιλήσει με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Philippe Falardeau.

Η ταινία, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης το 2011, βγαίνει τώρα και στις αίθουσες και σας προτείνουμε για δεύτερη φορά να μην την χάσετε!

Ο Κύριος Lazhar, έχοντας ζήσει τα προηγούμενα χρόνια της ζωής του στην Αλγερία, εγκαθίσταται ως μετανάστης στον Καναδά ζητώντας πολιτικό άσυλο. Εκεί, προσλαμβάνεται από ένα δημοτικό σχολείο του Μόντρεαλ και αναλαμβάνει να αντικαταστήσει μια δασκάλα, η οποία πριν λίγες μέρες αυτοκτόνησε μέσα στην τάξη και συνεπώς να διαχειριστεί την ψυχολογία των μαθητών της.

Η ταινία πραγματεύεται την σχέση που αναπτύσσει ο κύριος Lazhar με τους μικρούς του μαθητές στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν το τραγικό συμβάν.

Οι δύο διαφορετικοί κόσμοι, του αλγερινού δασκάλου και των προνομιούχων μαθητών του, μέσα από τις συγκρούσεις και τις αντιθέσεις τελικά συγκλίνουν μιας και, καθώς η ταινία ξεδιπλώνεται, φαίνεται πως, εκτός από τους μαθητές, και ο Lazhar έχει να ξεπεράσει τις δικές του απώλειες και να κλείσει τις δικές του πληγές.

Η ταινία του Philippe Falardeau στηρίχθηκε σε έναν θεατρικό μονόλογο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες του Mohamed Fellag αλλά και των μικρών Sophie Nélisse και Émilien Néron κατορθώνει να συγκινήσει το κοινό και να προβληματίσει, διατηρώντας πάντα ήπιους τόνους.

Δείτε το trailer!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.