XBLOG logo @2x

Συστάθηκε o Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου

Ο GR.EC.A. (Greek e-Commerce Association) – ή ελληνικά Ε.Σ.Η.Ε. (Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου) το εθνικό όργανο για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, συστάθηκε με τη συμμετοχή πολλών μεγάλων και μικρών εταιριών του χώρου.

Στόχος του GR.EC.A. είναι η διάδοση του B2C, B2B και άλλων μορφών ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα και η υποστήριξη και δικτύωση των μελών του εντός και εκτός συνόρων. Ο τζίρος από online συναλλαγές καταναλωτών το 2011 ανήλθε σε 1,7 δις ευρώ σύμφωνα με το ELTRUN, μία αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με πέρσι, κάνοντας το eCommerce από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα.

Οι συζητήσεις, διαβουλεύσεις και συναντήσεις για την ίδρυση του Συνδέσμου γίνονταν από τις αρχές του έτους.

Τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου είναι 22 ελληνικοί οργανισμοί με τζίρο από online πωλήσεις άνω των 550 εκατ. ευρώ για το 2011.

Συγκεκριμένα, τα ιδρυτικά μέλη είναι: aegeanair.grairtickets.gr,brandsgalaxy.grbuldoza.grcoozina.grdays4u.gre-shop.grELTRUNgetitnow.grmyshoe.groliveshop.compamediakopes.gr,pharmeden.grplaisio.grplus4u.grricardo.grsportarena.grtravelplanet24.com,welovetoys.grwind.com.gryou.gr και z-mall.gr.

Μέλη στον GR.EC.A. μπορούν να γίνουν οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έχουν έδρα στην Ελλάδα (ή υποκατάστημα με ελληνικό ΑΦΜ), έχουν ιδρυθεί πριν 12 μήνες τουλάχιστον και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον €50.000 στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Επίσης, Συνδεδεμένα Μέλη μπορούν να γίνουν εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών προς τις εταιρείες που διενεργούν ηλεκτρονικό εμπόριο, όπως ενδεικτικά εταιρίες logistics, εταιρίες ταχυμεταφορών, τράπεζες, δημιουργίας περιεχομένου, δημιουργίας λογισμικού για εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου, παροχής εξειδικευμένων νομικών ή/και λογιστικών υπηρεσιών, εξειδικευμένοι σύμβουλοι για ηλεκτρονικές πωλήσεις, ηλεκτρονική προώθηση προϊόντων, διαφημιστικές, κ.α.

Το κόστος εγγραφής στο Σύνδεσμο είναι €100 (εφάπαξ), ενώ η ετήσια συνδρομή είναι €250.

Για κάθε πληροφορία, οι εταιρίες μπορούν να απευθύνονται στο email του Συνδέσμου info@greekecommerce.gr, στις σελίδες και λογαριασμούς του Συνδέσμου στο FacebookTwitterLinkedIn και φυσικά στο υπό σχεδιασμό website www.greekecommerce.gr.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.