XBLOG logo @2x

Symantec: Deduplication σε επιχειρήσεις με το Backup Exec 2010

Η Symantec ανακοίνωσε τη διάθεση της λύσης Backup Exec 2010 που έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις μεγάλες επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα, προστατεύοντας περισσότερα δεδομένα και χρησιμοποιώντας λιγότερο αποθηκευτικό χώρο. Το Backup Exec 2010 προσφέρει πλήρως ενσωματωμένες τεχνολογίες deduplication και archiving δεδομένων και αποτελεί την πρώτη λύση backup and recovery που προσφέρει σταδιακή ανάκτηση των Microsoft Exchange, SQL και Active Directory σε περιβάλλοντα VMware και Hyper-V  από ένα μόνο pass backup.

Σύμφωνα με αναλυτές της εταιρίας IDC, η αποθηκευτική χωρητικότητα αυξάνεται 48-50% κάθε χρόνο, βάζοντας περισσότερα δεδομένα σε κίνδυνο και καθιστώντας την διαδικασία disaster recovery πιο αργή. Στην πραγματικότητα, περίπου 70% των δεδομένων είναι duplicate και δεν είναι προσπελάσιμα για διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες. Οι οργανισμοί που υλοποιούν μία ενσωματωμένη λύση deduplication και archiving μπορούν να πραγματοποιήσουν 20 έως 40% εξοικονόμηση σε αποθηκευτικά κόστη και γρήγορη ανάκτηση των κρίσιμων πληροφοριών τους όταν τις χρειάζονται.

Deduplication παντού

Συμπληρώνοντας την  deduplication στρατηγική της Symantec, το Backup Exec 2010 προσφέρει μία ευέλικτη προσέγγιση στην εξουδετέρωση των duplicate δεδομένων, χωρίς να προσθέτει όμως πολυπλοκότητα. Το Backup Exec 2010 διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία deduplication στο σημείο client/πηγή και στον media server, ενώ παράλληλα ενσωματώνεται σε τρίτες συσκευές deduplication μέσω του Symantec OpenStorage Technology Program (OST).  Το Deduplication επιτρέπει στους οργανισμούς να μειώσουν δραματικά τα αποθηκευτικά κόστη, μέσω της ενοποίησης και επαναχρησιμοποίησης των υπαρχόντων αποθηκευτικών πόρων, ενώ το client-side deduplication ελαχιστοποιεί τα backup windows και μειώνει την αξιοποίηση του δικτύου έως 90%. Η ανάπτυξη της τεχνολογίας deduplication Backup Exec είναι μία απλή διαδικασία τριών βημάτων και δεν απαιτεί επιπλέον προϊόν: αρκεί η ενεργοποίηση της επιλογής deduplication, ο καθορισμός του τόπου αποθήκευσης και έπειτα ο προσδιορισμός των backups που πρέπει να μεταφερθούν στον τόπο αποθήκευσης.

Το Backup Exec 2010 επιτρέπει επίσης στους οργανισμούς να αυτοματοποιούν εύκολα τα backup set για deduplication από ένα media server σε έναν άλλο μέσω ενός WAN, μειώνοντας τα δεδομένα σε μεγαλύτερα περιβάλλοντα διανομής, όπως τα απομακρυσμένα γραφεία για τους σκοπούς του disaster recovery.  Με το ενσωματωμένο deduplication, τα μικρότερα απομακρυσμένα γραφεία μπορούν πλέον να αντικαταστήσουν τα τοπικά tape-based backup με ένα off-site backup που στοχεύει στο κεντρικό  Backup Exec media server ή στο κεντρικό NetBackup PureDisk περιβάλλον, επηρεάζοντας ελάχιστα το δίκτυο.

Ενοποιημένο archiving

Το Backup Exec 2010 ενσωματώνει επίσης δύο νέες επιλογές archive για την παροχή ενοποιημένου backup και archiving σε συστήματα αρχείων Windows και περιβάλλοντα Exchange, μέσω του archiving δεδομένων από το backup αντίγραφο, αντί τον διαχωρισμό των δεδομένων από την πηγή. Με την τεχνολογία archiving Symantec Enterprise Vault, οι διαχειριστές μπορούν εύκολα και αποτελεσματικά να διαχειριστούν τον κύκλο ζωής των δεδομένων, σετάροντας αυτοματοποιημένες περιόδους διατήρησής τους και μεταφέροντας παλαιότερα, λιγότερα κρίσιμα δεδομένα σε λιγότερο δαπανηρά αποθηκευτικά περιβάλλοντα. Οι archive επιλογές βοηθούν επίσης στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των Exchange και File Server, ελαχιστοποιώντας redundant δεδομένα στο server, έτσι ώστε να ελευθερωθεί επιπλέον αποθηκευτικός χώρος και να διατηρηθεί σε προβλεπόμενα επίπεδα, ενώ μειώνονται παράλληλα τα backup windows.

Virtualize με αξιοπιστία

Το Backup Exec 2010 είναι η πρώτη backup and recovery λύση λογισμικού που προσφέρει σταδιακή ανάκτηση από εικονικές Microsoft εφαρμογές με ένα μόνο pass backup. Αυτή η μοναδική τεχνολογία επιτρέπει στους οργανισμούς να μειώσουν το downtime, ανακτώντας σταδιακά τα δεδομένα από τον Microsoft Exchange, SQL, και Active Directory σε VMware vSphere 4.0, VMware ESX ή Microsoft Hyper-V R2 εικονικά περιβάλλοντα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Οι διαχειριστές μπορούν εύκολα να αποκαταστήσουν ή να προωθήσουν μία εφαρμογή ή να ανακτήσουν ατομικά emails, mailboxes ή αρχεία και φακέλους γρήγορα, μέσα από ένα  guest machine – από ένα μόνο σύστημα backup. Το Deduplication μπορεί να εφαρμοστεί επίσης σε VMware και Hyper-V client backup για να μειώσει επιπλέον και να ενοποιήσει τους αποθηκευτικούς χώρους.

Η Symantec προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης για να βοηθήσει τους πελάτες και συνεργάτες του Backup Exec να εγκαταστήσουν και να αναβαθμίσουν με ταχύτητα τα συστήματά τους, ενώ μπορεί να εκπαιδεύσει επίσης τους υπαλλήλους να αξιοποιήσουν την βελτιωμένη λειτουργικότητα και να μεγιστοποιήσουν το χρόνο λειτουργίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.