XBLOG logo @2x

Symantec: Περισσότερες επιλογές για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων

Η Symantec ανακοίνωσε ότι η λύση Symantec Data Loss Prevention 10, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες προστασίας απώλειας δεδομένων (DLP), προσφέρει πλέον περισσότερες επιλογές όσον αφορά στον εντοπισμό και στην αντιμετώπιση προβλημάτων απώλειας δεδομένων. Καθώς οι οργανισμοί προσπαθούν να εστιάσουν την στρατηγική τους γύρων από την ασφάλεια της πληροφορίας, το DLP εξελίσσεται σε απαραίτητο εργαλείο.

Βοηθώντας τους πελάτες να προστατεύσουν καλύτερα τα ευαίσθητα δεδομένα τους, η DLP λύση της Symantec συμβάλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση του περιεχομένου σε όλες τις εφαρμογές ασφάλειας εντός της επιχείρησης και λαμβάνει μέτρα που προστατεύουν τα δεδομένα, ενώ παράλληλα αποτρέπει τυχόν απώλειες. Το Symantec Data Loss Prevention 10 επιτρέπει στις εταιρίες να εφαρμόσουν encryption και enterprise rights management (ERM) βασισμένα στο περιεχόμενο και ενσωματώνεται στις υπόλοιπες λύσεις της Symantec.

Εφαρμογή encryption και ERM βασισμένα στο περιεχόμενο

  • Το νέο χαρακτηριστικό FlexResponse του Symantec Data Loss Prevention 10 βοηθά τους υπεύθυνους ασφάλειας να εφαρμόσουν πολιτικές που βασίζονται στην προστασία δεδομένων σε αρχεία που περιέχουν εμπιστευτικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των encryption ή ERM. Μέχρι τώρα, η ενσωμάτωση του DLP με άλλες ΙΤ λύσεις απαιτούσε χειροκίνητες διαδικασίες.
  • Μέσω της συνεργασίας με κορυφαίους προμηθευτές, όπως οι  GigaTrust, Liquid Machines, Oracle και PGP Corporation, η Symantec είναι πλέον σε θέση να προσφέρει την πιο ευρεία γκάμα ενσωματωμένων remediation επιλογών.
  • Για παράδειγμα, μία εταιρία που θέτει όρια στην πρόσβαση μίας συμφωνίας συγχώνευσης σε μία μικρή ομάδα ατόμων, θα μπορεί πλέον εύκολα να καθοδηγήσει την DLP πολιτική της προς την κατεύθυνση ταξινόμησης των δεδομένων και την χρήση του Microsoft Active Directory Rights Management Services (ADRMS)  για να εφαρμόσει ERM σε αντίγραφα του περιεχομένου, παρέχοντας τμηματική προστασία.

Επέκταση χρήσης της ευφυΐας του DLP

  • Νέα υποστήριξη των XML και Web Υπηρεσιών, η οποία επιτρέπει στο Symantec Data Loss Prevention 10 να στείλει πληθώρα DLP δεδομένων σε κάθε εφαρμογή ή σύστημα αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών λύσεων ασφάλειας και συμμόρφωσης, όπως η Symantec Control Compliance Suite.
  • Για παράδειγμα, μία ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου μπορεί να χρησιμοποιήσει το DLP για να προσδιορίσει τους servers με δεδομένα που εμπίπτουν στους PCI DSS κανονισμούς.  Στέλνοντας τις πληροφορίες αυτές στο Symantec Control Compliance Suite, οι περιπτώσεις των DLP δεδομένων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουν προτεραιότητα στους servers με το πιο συχνό auditing, έτσι ώστε να παρέχουν πρόσθετο αυστηρό έλεγχο σε σημεία όπου τα πολύτιμα δεδομένα αποθηκεύονται.
  • Νέες δυνατότητες εισαγωγής/εξαγωγής επιτρέπουν στους οργανισμούς να διατηρούν επίκαιρες τις πολιτικές τους σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, καθώς και να συνεργάζονται και να ανταλλάσσουν πολιτικές, τις βέλτιστες πρακτικές των οποίων μπορούν να μοιράζονται με άλλους χρήστες.

Ενσωμάτωση σε λοιπές λύσεις της Symantec

  • Η ενσωμάτωση με το Symantec Workflow επιτρέπει στους χρήστες του Symantec Data Loss Prevention 10 να τροφοδοτούν ενέργειες που βασίζονται σε πολιτικές, όπως το αυτόματο encryption και το κλείδωμα του endpoint μέσω των Symantec Endpoint Encryption, Symantec Endpoint Protection, ή και άλλων λύσεων ασφάλειας της Symantec καθώς και άλλων προμηθευτών.
  • Για παράδειγμα, εάν ένα στέλεχος προσπαθήσει να αντιγράψει εμπιστευτικές πληροφορίες σε ένα USB flash drive, το Symantec Data Loss Prevention μεταφέρει την πληροφορία στο Symantec Endpoint Protection, έτσι ώστε να μην επιτραπεί η χρήση του USB μέσω μίας απλής εντολής.
  • Χρήστες των λύσεων software-as-a-service (SaaS) ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως το  MessageLabs Hosted Email Encryption (μία υπηρεσία που παρέχει η Symantec), έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν, προστατεύουν και να στέλνουν με ασφάλεια εμπιστευτικές πληροφορίες σε εξερχόμενα email χωρίς να απαιτείται on-site email gateway υποδομή.

Υπηρεσίες, διαθεσιμότητα και γλώσσα

  • Οι υπηρεσίες Symantec Data Loss Prevention επιτρέπουν στους πελάτες να επιτυγχάνουν μετρήσιμα εγγυημένα αποτελέσματα από την ανάπτυξη του DLP και να αποκτούν την απαιτούμενη γνώση και εμπειρία για να βελτιστοποιούν συνεχώς τη συγκεκριμένη λύση με την πάροδο του χρόνου. Με τον συνδυασμό των κορυφαίων συμβουλευτικών υπηρεσιών και των τεχνολογιών data loss prevention, η Symantec παρέχει στους πελάτες μία λεπτομερή ανάλυση της έκθεσής των πελατών σε εσωτερικές και εξωτερικές παραβιάσεις δεδομένων, καθώς και μία ποσοτική αξιολόγηση των πραγματικών δεδομένων σε όλα τα δίκτυα και εφαρμογές διαδικτύου, καθώς και σε αποθηκευτικά μέσα και endpoints.
  • Το Symantec Data Loss Prevention 10 διαθέτει υποστήριξη σε 25 γλώσσες.
  • Το Symantec Data Loss Prevention 10 θα είναι διαθέσιμο εντός του Δεκεμβρίου 2009.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.