XBLOG logo @2x

Strategy Analytics: Σε απόσταση η Ελλάδα στην ευρυζωνικότητα

Λίγο κάτω από τη μέση στην παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στα νοικοκυριά βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της γνωστής εταιρείας ερευνών Strategy Analytics. Συγκεκριμένα, η χώρα μας βρίσκεται στην 31η θέση μεταξύ 58 χωρών, για τις οποίες διαθέτει στοιχεία η Strategy Analytics, η μελέτη της οποίας έχει ως χρόνο αναφοράς το 2008.

Tο ποσοστό διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων στα ελληνικά νοικοκυριά ανέρχεται στο 39% και απέχει σημαντικά από τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, όπου κυριαρχούν χώρες από την Ασία και την Ευρώπη. Στην πρώτη θέση είναι η Νότια Κορέα με το εντυπωσιακό 95%, ακολουθεί η Σιγκαπούρη με 88%, ενώ στην τρίτη συναντάμε την πρώτη χώρα από την Ευρώπη που είναι η Ολλανδία με 85%.

Στην τέταρτη είναι η Δανία με 82%, ενώ ακολουθούν Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ με 81%. Τη δεκάδα κλείνουν το Ισραήλ (77%), η Ελβετία (76%), ο Καναδάς (76%) και η Νορβηγία (75%). Για τους αναλυτές της Strategy Analytics αξιοσημείωτο είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόλις στην 20η θέση με 60% διείσδυση, ενώ αναμένουν ότι το 2009 θα πέσουν στην 23η θέση. Επίσης, είναι ενδιαφέρον ότι όλες οι μεγάλες αγορές της Ευρώπης (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία) βρίσκονται από τη 13η θέση και κάτω.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.