XBLOG logo @2x

Stephen Hawking: Θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την Γη

Σε συνέντευξη τύπου στη Νέα Υόρκη, ο διάσημος κοσμολόγος και θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking εξέφρασε την άποψή του σχετικά με το μέλλον του πλανήτη μας.

“Η Γη είναι ένας υπέροχος τόπος, αλλά δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Αργά ή γρήγορα πρέπει να κοιτάξουμε προς τα αστέρια” ανέφερε ο Hawking υποδηλώνοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον όμορφο πλανήτη μας.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο πασίγνωστος φυσικός μιλά για ενδεχόμενη καταστροφή της Γης. Σε παλιότερες διαλέξεις, ο Hawking προειδοποίησε ότι σε μερικές χιλιάδες ή δεκάδες χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα θα αφανιστεί είτε εξαιτίας της καταστροφής του περιβάλλοντος και την υπερθέρμανση του πλανήτη, είτε εξαιτίας των πυρηνικών και χημικών όπλων που διαθέτουν πολλές χώρες.

Ο Hawking παρόλα αυτά πιστεύει ότι το ανθρώπινο είδος θα σωθεί επειδή μέχρι τότε θα έχει καταφέρει να ‘μετακομίσει’ σε άλλον πλανήτη. Για την ανακάλυψη ενός κατοικήσιμου πλανήτη, ο Stephen Hawking θα συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Breakthrough Starshot το οποίο θα στείλει διαστημικά σκαφή στο πλησιέστερο αστρικό σύστημα, το Άλφα του Κενταύρου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Starshot Project στη σχετική είδηση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.