XBLOG logo @2x

Μόλις λύθηκε ένα μεγάλο μυστήριο σχετικά με το Star Wars: The Last Jedi

Από τότε που αποκαλύφθηκε ο τίτλος του επόμενου Star Wars, «The Last Jedi», δημιουργήθηκε ένα καινούργιο μυστήριο λόγω… της Αγγλικής γλώσσας. Μεταφράζοντας το “The Last Jedi” στα Ελληνικά μπορεί να σημαίνει είτε “Ο Τελευταίος Jedi” είτε “Οι Τελευταίοι Jedi” και όπως καταλαβαίνετε αυτό αλλάζει όλη τη πλοκή της ταινίας! Αν ο Luke ήταν όντως ο τελευταίος Jedi θα σήμαινε το τέλος του τάγματος, όμως τώρα έχουμε… μια νέα ελπίδα.

Η Lucasfilm τώρα κυκλοφόρησε poster της ταινίας μεταφρασμένα σε διάφορες γλώσσες με διαχωρισμό μεταξύ ενικού και πληθυντικού και λύθηκε το μυστήριο: τελικά είναι στον πληθυντικό και μεταφράζεται σε “Οι Τελευταίοι Jedi”. Συγκεκριμένα, στα Γερμανικά ο τίτλος της ταινίας είναι «Die Letzten Jedi» και όχι «Der Letzte Jedi», που θα ήταν αν μιλούσαμε για έναν «Jedi». Το ίδιο και στα Γαλλικά που είναι «Les Derniers Jedi» και όχι «Le Dernier».

Βέβαια τώρα που μάθαμε ότι μιλάμε για περισσότερους από έναν Jedi δημιουργούνται ακόμα περισσότερα ερωτήματα: ποιος ο άλλος Jedi; Θα εκπαιδεύσει ο Luke την Rey για να γίνει Jedi; Θα δημιουργηθεί νέο τάγμα; Μήπως έχουν απομείνει και άλλοι Jedi σε άλλους γαλαξίες που δεν τους γνώριζε μέχρι τώρα ο Luke; Υπομονή και θα μάθουμε σε λίγους μήνες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.