XBLOG logo @2x

Η SpaceX κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία πύραυλο… ξανά

Μερικά χρόνια νωρίτερα το να απογειώσεις έναν πύραυλο ήταν μια συνηθισμένη διαδικασία, το να τον προσγειώσεις όμως ακέραιο ήταν μια υπόθεση που ξέφευγε από την υπάρχουσα τεχνολογία. Εν έτη όμως 2016 η SpaceX τα κατάφερε, αφού προσγείωσε με επιτυχία έναν πύραυλο Falcon 9 μετά από αποστολή του στο διάστημα.

Η SpaceΧ εκτόξευσε το φορτίο της στο Διάστημα, συγκεκριμένα μια κάψουλα Dragon βάρους 2,5 τόνων, και έπειτα το κύριος μέρος του πυραύλου Falcon 9 κατάφερε να επιστρέψει πίσω στη Γη ακέραιο χωρίς κανένα απρόοπτο. Η αποστολή του πυραύλου ήταν να μεταφέρει το σκάφος Dragon στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να τον εφοδιάσει με προμήθειες.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η SpaceX κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία πύραυλο σε σταθερό έδαφος και τώρα ο επόμενος στόχος είναι να καταφέρουν προσγείωση τριών πυραύλων μαζί. Όπως γίνεται κατανοητό, η εξέλιξη αυτή θα μειώσει δραματικά το κόστος των διαστημικών ταξιδιών και της μεταφοράς φορτίων προς το Διάστημα. Η SpaceX υπολογίζει ότι σε κάθε αποστολή θα εξοικονομούνται τουλάχιστον 60 εκατομμύρια δολάρια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.