XBLOG logo @2x

Sony Vaio NW: Η εμπειρία του φορητού PC περνάει σε άλλο επίπεδο

Τα νέα Vaio NW ανήγγειλε η Sony, μια σειρά notebook σχεδιασμένη να προσφέρει ευκολία στην εργασία ή τη διασκέδαση, στο σπίτι ή εν κινήσει. Ανάμεσα στα διάφορα χαρακτηριστικά που προσφέρουν αυτή την ευκολία, η λειτουργία “Quick Web Access”, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς πλήρες boot up του notebook, αλλά και σύνδεση με τηλεόραση HD μέσω ενός μόνο καλωδίου στην έξοδο HDMI.

Διαθέτει εξαιρετική σχεδίαση που ενσωματώνεται με φυσικό και διακριτικό τρόπο στην καθημερινότητα συμπληρώνοντας αρμονικά το lifestyle σας. Μεγάλη σημασία, εκτός από τη σχεδίασή του σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο, παρουσιάζει και η φιλικότητά του με το περιβάλλον. Είναι συμβατό με το τελευταίο πρότυπο για την ενεργειακή απόδοση, το Energy Star 5.0 και η κατασκευή του έχει μελετηθεί προσεκτικά με σκοπό να κρατηθεί στο ελάχιστο η ποσότητα αποβλήτων με τη χρήση ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών, τόσο στην ίδια τη συσκευή, όσο και στη συσκευασία του.

Το Vaio NW11 διαθέτει εντυπωσιακή ικανότητα αποθήκευσης που φτάνει τα 500 GB, καθιστώντας το ιδανικό για multimedia εφαρμογές. Διαθέτει επίσης 4 GB μνήμη, επιτρέποντας άμεση πρόσβαση στα αρχεία και εύκολο multi-tasking. Η LCD οθόνη τεχνολογίας X-black των 15,5 ιντσών είναι πραγματικά ευρεία 16:9 και αποδίδει ζωντανά χρώματα και κρυστάλλινη εικόνα με εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Αρμονία στη σχεδίαση και τη λειτουργία

Όταν ανοίξετε το Vaio NW θα παρατηρήσετε και θα εκτιμήσετε τη μοναδική υφή της επιφάνειας που διατρέχει το επάνω και το εσωτερικό του μέρος. Είναι σαν τα δάκτυλά σας να κυλούν επάνω σε νερό που αναβλύζει ή στις ίνες μιας ξύλινης επιφάνειας. Η εμπειρία της αφής και της όρασης επεκτείνεται και στο touchpad. Η ημιδιαφανής κοίλη του επιφάνεια δεν είναι μόνο ελκυστική αισθητικά, αλλά και πρακτική, αφού μειώνει την τριβή και καθιστά πιο εύκολο τον καθαρισμό του touchpad. Αρχίστε να πληκτρολογείτε και θα διαπιστώσετε την ευκολία με την οποία κινούνται τα δάκτυλα σας χάρη στην σωστή απόσταση, την άμεση απόκριση των πλήκτρων, αλλά και τον εργονομικό σχεδιασμό και την ισορροπία μεταξύ του σημείου όπου “αναπαύεται” η παλάμη και του πληκτρολογίου.

Επάνω από το πληκτρολόγιο υπάρχει μια ομάδα πλήκτρων, τα οποία σας δίνουν άμεση πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες. Ένα από αυτά, το πλήκτρο “Web” δίνει άμεση πρόσβαση στον Internet browser που δημιουργήθηκε ειδικά για το Vaio. Με το πάτημα του συγκεκριμένου πλήκτρου μπορείτε να βρεθείτε online σε δευτερόλεπτα χωρίς να κάνετε πλήρη εκκίνηση του PC. Δεν είναι μόνο η πρόσβαση, αλλά και το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, το οποίο πλέον είναι πολύ ταχύτερο όταν χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία και ο browser. Άλλο ένα “one-touch” πλήκτρο είναι το “Display Off”, το οποίο απενεργοποιεί άμεσα την οθόνη εξοικονομώντας ενέργεια, ειδικά όταν το μόνο που επιθυμείτε είναι να ακούσετε μουσική από το δικό σας Vaio.

Οι σχεδιαστικές γραμμές του Vaio NW είναι ήπιες και ο όγκος του είναι μικρότερος συγκρινόμενος με άλλα μοντέλα που διαθέτουν οθόνη ιδίου μεγέθους, καθιστώντας το συμπαγές και εύκολο στη μεταφορά. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρωματισμούς, ασημί και καφέ, σε τόνους απαλούς που δένουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού.

Sony Vaio NW

Φιλικό προς το περιβάλλον

Το “one-touch” πλήκτρο “Display Off” και η συμμόρφωση με το ιδιαίτερα αυστηρό πρότυπο Energy Star 5.0 αποτελούν τα σημαντικότερα στοιχεία, όσον αφορά τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια της σειράς Vaio NW. Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν περισσότερα «πράσινα» χαρακτηριστικά: σε κάποια τμήματα του κυρίως σώματος έχουν χρησιμοποιηθεί ανακυκλωμένα πλαστικά, η συσκευασία έχει επανασχεδιαστεί και έχει 25% μικρότερο όγκο σε σύγκριση με την κούτα του μοντέλου των 15,4 ιντσών του 2008. Εκτός αυτού, η ίδια η συσκευασία αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά σε ποσοστό 98%.

Ψυχαγωγία HD άμεσα, χωρίς κόπο

Τα notebook Vaio NW μπορούν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα. Όταν θέλετε να απολαύσετε ή να μοιραστείτε περιεχόμενο στη μεγάλη οθόνη μιας HD τηλεόρασης, υπάρχει η έξοδος HDMI μέσω της οποίας μπορείτε να συνδεθείτε εύκολα με τη TV μέσω ενός και μοναδικού καλωδίου, το οποίο μεταφέρει τόσο το σήμα του ήχου, όσο και της εικόνας. Αυτό τα χαρακτηριστικό σας κάνει τη ζωή πιο… εύκολη και διασκεδαστική όταν πρόκειται να απολαύσετε περιεχόμενο HD, είτε αυτό είναι τα δικά σας οικογενειακά HD βίντεο, οι HD φωτογραφίες σας ή μια ταινία σε δίσκο Blu-Ray (στο μοντέλο VGN-NW11Z).

Τα Vaio NW συνοδεύονται επίσης από εύκολα στη χρήση τους προγράμματα ψυχαγωγικών εφαρμογών. Μεταξύ αυτών ο Picture Motion Browser, ένας πλήρης και λειτουργικός organizer για τη διαχείριση φωτογραφιών και βίντεο, το Vaio Movie Story, ένα διασκεδαστικό εργαλείο για να δημιουργήσετε τα δικά σας οικογενειακά βίντεο υψηλής ποιότητας, και το Vaio Music Box, ένας αυτοματοποιημένος τρόπος να απολαμβάνετε μουσική ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής.

Η οθόνη των 15,5 ιντσών είναι πραγματικά ευρεία με λόγο πλευρών 16:9, γεγονός που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε δύο ιστοσελίδες ή δύο σελίδες του επεξεργαστή κειμένου δίπλα-δίπλα, και οι ταινίες προβάλλονται στο αρχικό τους φορμά χωρίς τις ενοχλητικές παράπλευρες μπάρες. Η τεχνολογία X-black LCD της Sony εντυπωσιάζει τον θεατή με την έντονη αντίθεση και την φωτεινότητα της εικόνας.

Η μεταφορά δεδομένων, όπως φωτογραφιών και μουσικής, είναι εύκολη υπόθεση με την αφθονία των επιλογών συνδεσιμότητας και την εύκολη πρόσβαση των σημείων σύνδεσης. Η οικογένεια των Vaio NW11 διαθέτει τρείς θύρες USB, θέσεις για κάρτες μνήμης SD, για Memory Stick και Express Card, θύρα iLINK, Wireless LAN και Bluetooth. Το μοντέλο VGN-NW11Z διαθέτει οδηγό Blu-Ray Disc Combo και το πρόσφατο μοντέλο κάρτας γραφικών ATI Mobility Radeon HD 4570.

Η γκάμα των Vaio NW θα είναι διαθέσιμη σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ρωσία από τον Ιούλιο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.