XBLOG logo @2x

Sony: Tρεις νέες DSLR της σειράς Alpha, φιλικές για τον χρήστη

Τρεις νέες, εύκολες στη χρήση τους μηχανές DSLR παρουσίασε η Sony, εφοδιασμένες με όλες τις λειτουργίες, που καθιστούν τη φωτογράφιση διασκέδαση για όλους. Πρόκειται για τα μοντέλα A230 (10,2 megapixels και οθόνη LCD 2,7 ιντσών), A330 (10,2 megapixels και ανακλινόμενη οθόνη LCD 2,7 ιντσών) και A380 (14,2 megapixels και ανακλινόμενη οθόνη LCD 2,7 ιντσών).

Και τα τρία μοντέλα διακρίνονται για την συμπαγή κατασκευή τους, με κομψό σώμα και μικρό βάρος για άνεση στη χρήση, διαθέτουν Quick AF Live View με ανακλινόμενη οθόνη για δημιουργικές λήψεις με γρήγορη αυτόματη εστίαση και live preview (εκτός της A230), το on-screen μενού των οδηγιών και η οθόνη γραφικών απλοποιούν τον χειρισμό, διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot Inside για ευκρινέστερη εικόνα σε λήψεις χωρίς τρίποδα με οποιονδήποτε φακό, ενώ η έξοδος HDMI και το σύστημα Bravia Sync θα κάνουν την σύνδεση με τηλεοράσεις Bravia μία πολύ εύκολη υπόθεση.

Sony DSLR-A230

Οι τρεις μηχανές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον εύκολο χειρισμό. Η A230 είναι η πιο ελαφριά DSLR στον κόσμο με έναν αισθητήρα εικόνας μεγέθους APS-C και το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας πάνω στο σώμα. Το μικρό της μέγεθος την καθιστά ιδανική για μακρινά ταξίδια, όταν θέλετε να βγάλετε καλές φωτογραφίες χωρίς να θυσιάσετε μεγαλο χώρο στις αποσκευές σας.

Το σύστημα του χειρισμού και στις τρεις μηχανές έχει επανασχεδιαστεί με λιγότερα κουμπιά, ώστε κάποιος που δεν έχει ξαναπιάσει στα χέρια του DSLR να μην πελαγώσει με τις πολλές δυνατότητες και επιλογές που προσφέρουν. Δεν βγάζετε άκρη με τη φωτογραφική ορολογία; Η βοήθεια εμφανίζεται στην ευκρινή και φωτεινή LCD οθόνη των 2,7 ιντσών της μηχανής μέσω ενός νέου, φιλικότατου interface. Διαλέξτε μια από τις έξι λειτουργίες Scene Selection (επιλογή σκηνής), οι οποίες καθορίζουν τις ρυθμίσεις για να ταιριάζουν σε κάθε θέμα. Ο οδηγός βοήθειας στην οθόνη (on-screen Help Guide) αναλύει την επιλογή σας και σας δείχνει μια εικόνα, ως παράδειγμα για να δείτε τι αποτέλεσμα θα έχετε.

Παρ΄όλο τον φιλικό τους χαρακτήρα και το compact μέγεθός τους, τα τελευταία μοντέλα της σειράς Alpha δεν συμβιβάζονται όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, την ανταπόκριση στις απαιτήσεις των λήψεων και τις βελτιωμένες δυνατότητες δημιουργικής φωτογράφισης, που τόσο εκτιμούν οι θιασώτες των DSLR.

Sony DSLR-A330

Η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική, χάρη στον CCD αισθητήρα μεγέθους APS-C, ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά με τον επεξεργαστή εικόνας ΒΙΟΝΖ που θα βρούμε και σε άλλες μηχανές της σειράς “A”. Απολαύστε τέλειες φωτογραφίες, με πολλές λεπτομέρειες και χαμηλά επίπεδα θορύβου, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε χωρίς την βοήθεια τρίποδου. Ο παντοδύναμος επεξεργαστής ΒΙΟΝΖ είναι επίσης υπεύθυνος για τις ταχύτατες αντιδράσεις των νέων μοντέλων, επιτρέποντας συνεχόμενες λήψεις μέχρι και 2,5 fps (2 fps σε λειτουργία Live View, μόνον οι α330 και α380). Μια νέα λειτουργία με αυτοχρονομέτρηση τραβάει μια ριπή τριών ή πέντε καρέ, μειώνοντας τις πιθανότητες να χαλάσει ένα πορτρέτο ή μια ομαδική φωτογραφία επειδή κάποιος ανοιγόκλεισε τα βλέφαρα τη λάθος στιγμή.

Για ακόμη καλύτερες φωτογραφίες ένας νέος, αναβαθμισμένος μηχανισμός βελτιστοποίησης δυναμικού εύρους (D-Range Optimiser) ρυθμίζει με έξυπνο τρόπο τις παραμέτρους της έκθεσης σε σκηνές με πολύ φωτεινές περιοχές και σκιές με μεγάλη αντίθεση. Θα διαπιστώσετε τη διαφορά από τα σωστά αποτελέσματα της έκθεσης, ακόμα και σε περιπτώσεις με το φως κόντρα στον φακό.

Sony DSLR-A380

Όλα τα μοντέλα μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε HD Ready τηλεόραση για να απολαύσετε τις φωτογραφίες σας σε μεγάλη οθόνη με όλες τους τις λεπτομέρειες. Το σύστημα PhotoTV HD support εξασφαλίζει ακόμη καλύτερη προβολή των φωτογραφιών σας σε συμβατά μοντέλα τηλεοράσεων BRAVIA. Οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές της σειράς Alpha που είναι συμβατές με τη λειτουργία BRAVIA Sync επιτρέπουν τον έλεγχο slideshow και άλλων λειτουργιών αναπαραγωγής εικόνας της μηχανής από το τηλεχειριστήριο της τηλεοράσεως.

Τέλος, για να αξιοποιήσετε στο έπακρον την δική σας Sony DSLR, υπάρχει μία, ολοένα και επεκτεινόμενη, γκάμα από ειδικά σχεδιασμένα αξεσουάρ για το σύστημα “A”. Μεταξύ αυτών μια σειρά από νέους, compact και προσιτούς οικονομικά φακούς, συμπεριλαμβανομένων δύο τηλεφακών zoom και φακών για φωτογράφηση πορτρέτων και macro. Ακόμη, το εξωτερικό φλας HVL-F20AM, λεπτό και με μεγάλη φωτεινότητα, αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα στο ενσωματωμένο pop-up φλας της Alpha.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.