XBLOG logo @2x

Sony: Το PlayStation 4 Pro κυκλοφόρησε στην Ελλάδα

Η Sony Interactive Entertainment Europe (SIEE) ανακοινώνει ότι από σήμερα κυκλοφορεί το PlayStation 4 Pro, ένα κορυφαίων προδιαγραφών σύστημα που υποστηρίζει τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, επιτρέποντας στα παιχνίδια να δείχνουν πιο «πλούσια» και η εικόνα τους να απεικονίζεται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ.

Το PS4 Pro, το οποίο υποστηρίζει δυναμικό gaming 4K ανάλυσης και παρέχει ψυχαγωγικό περιεχόμενο σε 4K ποιότητα* είναι από σήμερα διαθέσιμο στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλασία. Κορυφαία games του PS4, όπως τα Call Of Duty: Infinite Warfare (Activision), Ratchet & Clank, The Last of Us Remastered και Uncharted 4: Το Τέλος Ενός Κλέφτη (SIE Worldwide Studios), έχουν αναβαθμιστεί προκειμένου να εκμεταλλεύονται την αυξημένη ισχύ του PS4 Pro και να ανεβάσουν την απεικόνιση των γραφικών και την οπτική εμπειρία σε διαφορετικό επίπεδο.

Όπως δήλωσε ο Jim Ryan, Πρόεδρος της SIEE και Πρόεδρος Global Sales & Marketing της SIE, «το λανσάρισμα του PS4 Pro σηματοδοτεί μια ιδιαίτερα συναρπαστική στιγμή για το PlayStation. Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε παρουσιάσει μια νέα κονσόλα στο μέσον του κύκλου ζωής μιας πλατφόρμας. Προσφέροντας στις εταιρείες ανάπτυξης έναν νέο τρόπο να αναδείξουν τη δημιουργικότητά τους, το PS4 Pro μας επιτρέπει να αποδείξουμε τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και στην παροχή μαγευτικών εμπειριών gameplay για όλους τους λάτρεις του gaming.»

Το PS4 Pro αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας απεικόνισης, υποστηρίζοντας δυναμικό περιεχόμενο 4K ανάλυσης* και λειτουργία HDR (Υψηλού Δυναμικού Εύρους). Η πανίσχυρη κεντρική επεξεργαστική μονάδα και η μονάδα επεξεργασίας γραφικών επιτρέπουν στους developers να δημιουργούν παιχνίδια υψηλότερης ποιότητας με δυναμικά γραφικά 4K ποιότητας* και πρωτοφανή οπτική ακρίβεια, αλλά και πιο ομαλό και σταθερό ρυθμό ανανέωσης καρέ. Όπως και όλες οι κονσόλες PS4, το σύστημα είναι επίσης συμβατό με την τεχνολογία απεικόνισης HDR, η οποία παράγει πιο ρεαλιστικά και εντυπωσιακά ζωντανά γραφικά που προσεγγίζουν ακόμη περισσότερο τον τρόπο που το ανθρώπινο μάτι βλέπει φυσικά.

Η κυκλοφορία του PS4 Pro, παράλληλα με τη βασική έκδοση του PS4, προσφέρει στους καταναλωτές ακόμη περισσότερες επιλογές. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν όλα τα games του PS4 τόσο στο PS4 Pro όσο και στη βασική έκδοση PS4, το οποίο πρόσφατα κυκλοφόρησε σε λεπτότερη και ελαφρύτερη έκδοση. Το PlayStation VR είναι συμβατό με αμφότερα τα συστήματα. Το PS4 Pro και το PS4 μοιράζονται το ίδιο περιβάλλον χρήσης (user interface) και προσφέρουν πρόσβαση στην ίδια δυναμική online κοινότητα. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την κονσόλα της προτίμησής τους, βασισμένοι στις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Επιπρόσθετα, η εφαρμογή Netflix στο PS4 Pro θα αναβαθμιστεί με το λανσάρισμα του συστήματος, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν μέσω stream 4K περιεχόμενο, όπως το “Narcos 2η σεζόν” και το “Luke Cage.” Περίπου 600 ώρες 4K περιεχομένου αναμένεται να διατεθούν μέσω του Netflix έως τα τέλη του έτους. Το YouTube, μία από τις μεγαλύτερες πηγές 4K περιεχομένου, θα αναβαθμιστεί επίσης σήμερα, προκειμένου να επιτρέπει την προβολή 4K περιεχομένου στο PS4 Pro.

Για τους gamers που διαθέτουν μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV), η οποία δεν υποστηρίζει ούτε 4K, ούτε HDR, το PS4 Pro προσφέρει μια σειρά προνομίων, όπως υψηλότερο και πιο σταθερό ρυθμό ανανέωσης και βελτιωμένα γραφικά και περιβάλλοντα.

*Απαιτείται συμβατή τηλεόραση 4K HDR για την υποστήριξη 4K ανάλυσης και HDR. Το δυναμικό 4K gaming θα αποδίδεται είτε μέσω rendering των γραφικών, είτε μέσω αναβάθμισης εικόνας (upscale) σε 4K ανάλυση και η βελτίωση θα ποικίλει ανάλογα με τον τίτλο. Το ψυχαγωγικό 4K περιεχόμενο παρέχεται αποκλειστικά μέσω υπηρεσιών 4K video streaming.

Το HDR και οι ταχύτεροι ρυθμοί καρέ δεν υποστηρίζονται από όλα τα games και όλα τα βίντεο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.