XBLOG logo @2x

Sony Handycam TG7VE: Βιντεοκάμερα με GPS

Μπορεί να μην γράφουμε συχνά για κάμερες, ωστόσο όταν μια από αυτές μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, τόσο με τα χαρακτηριστικά της όσο και με την εμφάνισή της, δεν μπορούμε να μην κάνουμε μία καλή αναφορά.

Τόσο το νέο μοντέλο Handycam HDR-TG7VE όσο και το προηγούμενο μου είχαν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, κυρίως λόγο του σχεδιασμού τους. Μου θύμιζαν πάρα πολύ τα Nokia Ν93 και Ν93i, που ήταν δύο κινητά φτιαγμένα κυρίως για καταγραφή βίντεο.

Η νέα Handycam HDR-TG7VE της Sony κρατάει και πάλι τα πρωτεία της μικρότερης και πιο ελαφριάς Full HD βιντεοκάμερας. H TG7VE προσελκύει όλα τα βλέμματα και επαναπροσδιορίζει την φιλοσοφία “HD to Go”. Με την κομψή της εμφάνιση, τις έξυπνες λειτουργίες βιντεοσκόπησης και τον ευφυή στην απλότητά του χειρισμό, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στο ταξίδι.

Βάλτε τη στην τσέπη σας ή στην τσάντα σας κατά τη βραδινή σας έξοδο, τις εξορμήσεις σας τα Σαββατοκύριακα, τα επαγγελματικά σας ταξίδια ή τα μεγάλα ταξίδια σας στο εξωτερικό.

Όπως και στην TG3E, το μοντέλο που διαδέχθηκε η TG7VE, το υπερ-ανθεκτικό σώμα από καθαρό τιτάνιο διαθέτει μια ειδική σκληρυντική επικάλυψη. Αυτή προστατεύει τη βιντεοκάμερα από τα γδαρσίματα που προκαλούνται από την καθημερινή χρήση και διατηρεί την κομψή της εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκτός από την καλαίσθητη, λεπτή της σχεδίαση, η TG7VE θα σας προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας και δυνατότητες βιντεοσκόπησης που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τις αναμνήσεις σας για πάντα, με τον καλύτερο τρόπο.

Στο εσωτερικό της βιντεοκάμερας υπάρχει μνήμη με χωρητικότητα 16 ολόκληρα GB, στα οποία μπορείτε να αποθηκεύσετε μέχρι και 6 ώρες Full HD βίντεο γεμάτο λεπτομέρειες και ζωντάνια, με στερεοφωνικό ήχο. Αν θέλετε ακόμη περισσότερο χρόνο βιντεοσκόπησης, μπορείτε προαιρετικά να τοποθετήσετε στην κάμερα ένα Memory Stick. Η TG7VE μπορεί να αποθηκεύσει πάνω από 6 ώρες HD βίντεο σε ένα Memory Stick των 16 GB, προσφέροντάς σας τον απίστευτο χρόνο των 12,5 συνολικά ωρών βιντεοσκόπησης, χωρίς να υπάρχει ανάγκη να κουβαλάτε κασέτες ή δίσκους.

Αν είστε λάτρεις των ταξιδιών, η TG7VE, ουσιαστικά σε μέγεθος τσέπης, σας επιτρέπει να καταγράφετε τις αναμνήσεις σας σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκεστε. Στο εσωτερικό της υπάρχει ένας ευαίσθητος δέκτης GPS, ο οποίος καταγράφει τις μετακινήσεις σας ενώ ταξιδεύετε. Μετά τις λήψεις, η λειτουργία Map Index σας δείχνει που έχουν τραβηχτεί τα βίντεο κλιπ και οι φωτογραφίες, με τη μορφή «πινέζας» πάνω σε χάρτη που εμφανίζεται στην οθόνη LCD. Μπορείτε επίσης να κάνετε αναδρομή στο ταξίδι σας όταν επιστρέψετε σπίτι, μέσω του παρεχόμενου λογισμικού Picture Motion Browser, το οποίο θα ανασυνθέσει τη διαδρομή σας σε ολοζώντανους online χάρτες στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Ο χειρισμός της TG7VE είναι ο ορισμός της απλότητας. Ο αριθμός των χειριστηρίων έχει μειωθεί στο ελάχιστο, για σίγουρο χειρισμό χωρίς πιθανότητα σύγχυσης. Η άμεση αλλαγή ανάμεσα στη λειτουργία λήψης βίντεο και φωτογραφιών είναι πανεύκολη: απλά πιέστε το κουμπί REC Start/Stop για το βίντεο ή ακουμπήστε με τον αντίχειρα το διπλανό κουμπί “Photo” όταν θελήσετε να πάρετε φωτογραφίες με ανάλυση 4 Megapixels. Επειδή δεν υπάρχουν κουμπιά που να εναλλάσσουν τη λειτουργία λήψης βίντεο/φωτογραφίας, είστε πάντοτε σίγουροι για το τι τραβάτε. Είναι σαν να έχετε μαζί σας μια βιντεοκάμερα και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ταυτόχρονα, χωρίς όλον αυτό τον περιττό όγκο.

Η έξυπνη λειτουργία εντοπισμού προσώπων στην εικόνα (Intelligent Face Detection) σας βοηθά να δημιουργείτε καθαρά πορτρέτα με τέλεια έκθεση, τόσο στο βίντεο όσο και στις φωτογραφίες. Η λειτουργία Smile Shutter τραβάει αυτόματα φωτογραφίες όταν εντοπίσει στην εικόνα χαρούμενα, χαμογελαστά πρόσωπα. Λειτουργεί αυτόματα ακόμη και όταν εσείς βιντεοσκοπείτε, χωρίς να χρειάζετε να αλλάξετε κάποια λειτουργία.

Η υψηλής ανάλυσης LCD οθόνη αφής των 2,7 ιντσών, έχει υιοθετήσει μια νέα, «ενιαία» σχεδίαση. Επίσης είναι πανεύκολη στη χρήση της χάρη στο νέο, απλουστευμένο μενού. Η συσκευή ενεργοποιείται από την στιγμή που ξεδιπλώνετε την LCD οθόνη και η εκκίνηση από την κατάσταση αναμονής είναι πιο γρήγορη από ποτέ – έτσι οι πιθανότητες να χάσετε ένα στιγμιότυπο από αυτά που συμβαίνουν μια φορά στη ζωή μας, είναι πολύ λιγότερες. Απλά ανοίξτε την LCD οθόνη αφής και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να βιντεοσκοπείτε σε δέκατα του δευτερολέπτου. Επίσης βελτιώθηκε η κατανάλωση ενέργειας στην κατάσταση αναμονής και έγινε σχεδόν μηδενική, επιτρέποντάς σας να έχετε την TG7VE πανέτοιμη για δράση στην τσέπη ή στην τσάντα σας γνωρίζοντας ότι η μπαταρία σας χάνει την ελάχιστη ενέργεια.

Μετά την λήψη, η TG7VE σας προσφέρει ακόμη περισσότερους τρόπους για να απολαύσετε τα βίντεο που δημιουργήσατε. Η λειτουργία Highlight Playback δημιουργεί μικρές «ταινίες» για εσάς, χωρίς να χρειάζονται κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις editing. Απλά αγγίξτε την εικόνα στην οθόνη αφής: αυτόματα επιλέγονται σκηνές από τις αποθηκευμένες λήψεις και φωτογραφίες σας και μοντάρονται με μια επιλεγμένη μουσική υπόκρουση και εφέ μετάβασης από τη μια σκηνή στην άλλη (transition effects). Εύκολα, γρήγορα και διασκεδαστικά, είναι ο τέλειος τρόπος για να μοιραστείτε τις αναμνήσεις σας – είτε στη διάρκεια του ταξιδιού σας, είτε στο σπίτι στην HD τηλεόρασή σας.

Η HDR-TG7VE Full HD Memory Stick Handycam θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Μάιο του 2009.

Sony Handycam TG7VE

Sony Handycam TG7VE

Sony Handycam TG7VE

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.