XBLOG logo @2x

Η Sony θα φέρει τα παιχνίδια του PlayStation στα κινητά

Πριν από λίγα χρόνια, με την άνοδο των Android smartphones και tablets, η Sony προσπάθησε να λανσάρει παιχνίδια του PlayStation σε πιστοποιημένα κινητά όμως το εγχείρημά της απέτυχε και σταμάτησε να ασχολείται. Ωστόσο ο Ιαπωνικός κολοσσός βλέπει μέλλον και κέρδη στα κινητά και θα προσπαθήσει ξανά να δημιουργήσει παιχνίδια για κινητά και ταμπλέτες.

Η Sony πριν λίγες εβδομάδες ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της επιχείρησης PlayStation κάτω από την Sony Interactive Entertainment και τώρα αυτή ίδρυσε την ForwardWorks η οποία θα ασχολείται με τις φορητές συσκευές μας. Η ForwardWorks υπόσχεται να φέρει “πλήρεις τίτλους παιχνιδιών” σε smartphones, tablets και άλλες συνδεδεμένες συσκευές.

Η Nintendo πρόσφατα ανακοίνωσε ότι μέσα στα σχέδιά της είναι και η ανάπτυξη mobile παιχνιδιών, και φαίνεται ότι η Sony ακολουθάει το ίδιο μονοπάτι. Η εταιρία μετά την αποτυχημένη της προσπάθεια θα έμαθε από τα λάθη της και χάρη στη πολυετή πείρα της θα μπορέσει να δημιουργήσει πετυχημένα παιχνίδια κινητών. Ας ελπίσουμε μόνο να μην προορίζονται για λίγες, πιστοποιημένες, συσκευές.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημο ποια θα είναι τα πρώτα παιχνίδια της ForwardWorks, όμως γνωρίζουμε ότι από τον Απρίλιο αναλαμβάνει δράση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.