XBLOG logo @2x

Sony Ericsson WebSDK

Το Sony Ericsson WebSDK είναι μια σουίτα εργαλείων ανάπτυξης για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπουν σε web και mobile developers να δημιουργήσουν εφαρμογές για τις συσκευές της Sony Ericsson που βασίζονται σε λειτουργικά συστήματα όπως το Google Android OS και το Symbian.

Το λανσάρισμα του Sony Ericsson WebSDK, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη  PhoneGap, μια online κοινότητα που χρησιμοποιεί ανοιχτό λογισμικό, επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για συσκευές της Sony Ericsson που χρησιμοποιούν τα λειτουργικά συστήματα Google Android και Symbian, ξεκινώντας από το XPERIA X10, που ανακοινώθηκε πρόσφατα, και το Sony Ericsson Satio που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά.

Ο Christopher David, Head of Developer and Partner Engagement της Sony Ericsson, δήλωσε σχετικά: «Με το Sony Ericsson WebSDK στόχος μας είναι να φέρουμε στις εφαρμογές των κινητών τηλεφώνων όλες τις τεχνολογικές δυνατότητες του διαδικτύου, δίνοντας στους web developers ελεύθερη πρόσβαση σε εύχρηστα εργαλεία και πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων. Ξεκινήσαμε αυτή τη πρωτοβουλία από κοινού με τη PhoneGap και προσκαλούμε τους developers να συνεργαστούν μαζί μας καθώς προσφέρουμε προηγμένες συσκευές και ευκαιρίες για οικονομικά οφέλη».

Περισσότερα για το νέο Sony Ericsson Web SDK μπορείτε να δείτε στο developer.sonyericsson.com.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.