XBLOG logo @2x

Sony: Η πολύ-αναμενόμενη τηλεόραση BRAVIA A1 OLED 4K HDR στην Ευρώπη

Η Sony ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς τηλεοράσεων BRAVIA A1 OLED 4K HDR. Οι τηλεοράσεις είναι ήδη διαθέσιμες για προ-παραγγελία σε επιλεγμένες χώρες. Η σειρά BRAVIA A1 OLED 4K HDR προσφέρει ένα μοναδικό συνδυασμό της εκπληκτικής ποιότητας εικόνας της OLED, ενισχυμένη με τον 4K HDR επεξεργαστή X1 Extreme™ της Sony, του πρώτου ηχοσυστήματος Acoustic Surface™ στον κόσμο και ενός πρωτοποριακού σχεδιασμού δομής χωρίς βάση. Με πάνω από 8 εκατ. αυτο-φωτιζόμενα pixels, η σειρά OLED A1 προσφέρει μια σημαντικά εμπλουτισμένη οπτική εμπειρία, με πρωτοφανή επίπεδα μαύρου, πλούσια και ζωντανά χρώματα, δυναμική αντίθεση, εικόνα χωρίς θόλωση και μια ευρεία γωνία θέασης. O 4K HDR επεξεργαστής X1 Extreme επεκτείνει τη δυνατότητα της OLED να προσφέρει εκπληκτική 4K HDR εικόνα.

Η Sony ήταν η πρώτη εταιρεία που εισήγαγε την OLED τηλεόραση στην αγορά, το 2007, με το μοντέλο XEL-1, μια τηλεόραση με οθόνη 11 ιντσών, η οποία αποτελούσε σημαντικό επίτευγμα για την εποχή της. Η Sony συνέχισε να κατασκευάζει βραβευμένα OLED προϊόντα για επαγγελματική, τηλεοπτική και βίντεο παραγωγή που έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην επεξεργασία, σε κινηματογραφικά review, στη δημιουργία γραφικών, σε ειδικά εφέ αλλά και σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Τα επαγγελματικά OLED Master Monitors της Sony έχουν αποσπάσει βραβείο από την Επιστημονική και Μηχανολογική Ακαδημία (Scientific and Engineering Academy Award®), καθώς και ένα Emmy Βραβείο Τεχνικής στην κατηγορία Εξαιρετική Καινοτομία Μηχανολογικής Ανάπτυξης.

«Μετά την αποκάλυψη του προϊόντος στην έκθεση CES, φέτος τον Ιανουάριο, έχουμε αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια που εξυμνούν τον πρωτοποριακό συνδυασμό της BRAVIA A1 OLED με την κορυφαία στην αγορά ποιότητα εικόνας και το ευφυέστατο σύστημα ήχου Acoustic Surface», δήλωσε ο Motoi Kawamura, Επικεφαλής του τμήματος Μάρκετινγκ Τηλεοράσεων και Σχεδιασμού Προϊόντων της Sony Europe. «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την BRAVIA A1 OLED στους ευρωπαίους καταναλωτές, αυτόν το Μάιο.»

Sony BRAVIA A1 OLED 4K HDR TV (2)

Πρώτη Εφαρμογή της Τεχνολογίας Ήχου Acoustic Surface

Εκμεταλλευόμενη τη δομής της OLED με την έλλειψη οπίσθιου φωτισμού, η Sony ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία ήχου, την Acoustic Surface, η οποία εκπέμπει ανώτερο, ισχυρό ήχο από την ίδια την οθόνη. Χάρη στον ιδιόμορφο σχεδιασμό της, ολόκληρη η οθόνη αντηχεί πλούσιο ήχο, επιτρέποντας την ενοποίηση της εικόνας και του ήχου, κάτι που είναι ανέφικτο στις συμβατικές τηλεοράσεις. Σε αντίθεση με τις συμβατικές LED τηλεοράσεις, όπου ο ήχος εκπέμπεται από το κάτω μέρος ή από τα πλάγια της τηλεόρασης, η A1 προσφέρει ένα συνδυασμό εικόνας και ήχου, με τη φωνή να μοιάζει να προέρχεται απευθείας από τους χαρακτήρες που μιλούν και με σκηνές «εκρήξεων» που δείχνουν να προέρχονται απευθείας μέσα από την οθόνη. Επιπλέον, η τεχνολογία Acoustic Surface παράγει έναν ευρύ συγχρονισμό εικόνας και ήχου από όλες τις γωνίες, ακόμη και από τις πλευρές της τηλεόρασης. Μαζί με την εξαιρετική ευρεία γωνία θέασης της OLED, η σειρά Α1 προσφέρει απαράμιλλη οπτική και ακουστική εμπειρία, ανεξάρτητα από τη θέση ή τη γωνία θέασης.

Μοναδικός Σχεδιασμός, χωρίς βάση

Η τεχνολογία Acoustic Surface οδηγεί στον καινοτόμο σχεδιασμό της σειράς Α1, καταργώντας τα συμβατικά ηχεία που είναι συνήθως τοποθετημένα στα πλάγια ή κάτω από την τηλεόραση. Ο σχεδιασμός της Α1 ελαχιστοποιεί τις εμφανείς βάσεις ή τα ηχεία και δεν αφήνει τίποτα να τραβάει την προσοχή από την εκπληκτική εικόνα. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοναδικός σχεδιασμός δομής χωρίς βάση που δεν τραβάει την προσοχή από την εικόνα. Το καβαλέτο στήριξης κρύβει ένα ισχυρό subwoofer και ένα σύστημα διαχείρισης καλωδίων που μπορεί να διπλωθεί προς τα μέσα, πίσω από την τηλεόραση, για τοποθέτηση σε τοίχο.

Απαράμιλλη αντίθεση και ευκρίνεια

Η νέα σειρά τηλεοράσεων BRAVIA A1 OLED 4K HDR υποστηρίζει HDR (High Dynamic Range), το οποίο αναπαράγει δραματική αντίθεση με πλούσιο, φωτεινό χρώμα. Ο προηγμένος επεξεργαστής εικόνας 4K HDR X1 Extreme της Sony, βελτιώνει περαιτέρω την ακρίβεια του χρώματος, την αντίθεση και την ευκρίνεια, ενώ παράλληλα υποστηρίζει HDR10, HLG , και Dolby Vision™ για θέαση περιεχομένου από την αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη HDR. Η δύναμη του 4K HDR επεξεργαστή X1 Extreme, επίσης, δίνει τη δυνατότητα βελτίωσης μη HDR περιεχομένου, μετατρέποντας το σε ανάλυση σχεδόν 4K HDR με την τεχνολογία object-based HDR Remaster, η οποία εντοπίζει, αναλύει και βελτιστοποιεί κάθε αντικείμενο στην εικόνα για να ρυθμίσει τη συνολική αντίθεση. Ακόμη, οι μοναδικές τεχνολογίες της Sony παρέχουν μια καλύτερη HDR εμπειρία με μεγαλύτερη ευκρίνεια αλλά και με ευρύτερη γκάμα χρωμάτων και αντίθεσης. Η οθόνη TRILUMINOS™ καθορίζει τα χρώματα για να προσφέρει μια διευρυμένη χρωματική παλέτα, το Super Bit Mapping™ 4K HDR δημιουργεί μια απαλή, φυσική εικόνα, η διπλή βάση δεδομένων επεξεργασίας μειώνει τον θόρυβο της οθόνης, ενώ συγχρόνως μεγιστοποιεί την ευκρίνεια. Το Motionflow™ μειώνει την κίνηση των αντικειμένων για μια πιο απαλή και φυσική αναπαραγωγή της κίνησης. Όλες αυτές οι τεχνολογίες της Sony προσφέρουν μια πιο ρεαλιστική εικόνα με λεπτές αποχρώσεις και βάθος στα χρώματα και με πιο δραματική φωτεινότητα και επίπεδα μαύρου.

Sony BRAVIA A1 OLED 4K HDR TV (3)

Με την υποστήριξη της τεχνολογίας Android™

Οι BRAVIA A1 OLED 4K HDR τηλεοράσεις υποστηρίζονται από την τεχνολογία Android, η οποία φέρνει ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και χιλιάδες εφαρμογές στο σπίτι, διευκολύνοντας την παρακολούθηση συμβατικής και καλωδιακής τηλεόρασης, το download περιεχομένου ψυχαγωγίας και τη χρήση της τηλεόρασης ως παιχνιδομηχανή. Οι λάτρες των τηλεοράσεων μπορούν να απολαύσουν επιτυχημένες σειρές και διαχρονικές ταινίες από το Google Play™, το Netflix, το Amazon Video, το YouTube και άλλα.

Τα μοντέλα της σειράς τηλεοράσεων BRAVIA A1 OLED 4K HDR είναι:

• KD-65A1, τάξης 65” (64.5” διαγώνιος)
• KD-55A1, τάξης 55” (54.6” διαγώνιος)

Αυτές οι τηλεοράσεις θα είναι διαθέσιμες στα καταστήματα στις αρχές Μαΐου 2017.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.