XBLOG logo @2x

Πούλησε το παιδί του για ένα iPhone

Έχουμε δει τους Κινέζους να κάνουν τρελά πράγματα. Για παράδειγμα κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν τα νεφρά τους για να αγοράσουν από ένα iPhone 6s. Η τελευταία είδηση που έρχεται ξανά από τη Κίνα αποκαλύπτει ότι ένας 19-χρονος πούλησε τη νεογέννητη κόρη του για να αγοράσει ένα iPhone και μια μοτοσικλέτα!

Το περιστατικό έγινε πέρυσι στη περιοχή Tong’an, στην πόλη Xiamen, στην επαρχία Fujian της Κίνας, όπου ο 19χρονος πατέρας πούλησε την μόλις 18 ημερών κόρη του σε έναν άγνωστο που βρήκε μέσω της κινέζικης chatting υπηρεσίας QQ. Σύμφωνα με τη πηγή, μετά από διαπραγμάτευση ο πατέρας πούλησε το παιδί του για περίπου €3,200 (23.000 γουάν).

Η μητέρα έκανε προσωρινές δουλειές και ήταν ανήλικη όταν συνέλαβε το παιδί. Ο πατέρας δεν έχει τελειώσει το σχολείο και περνούσε πολλή ώρα σε Internet καφέ, όπου και ανακάλυψε ότι μπορεί να πουλήσει το παιδί του. Μετά τη πώληση η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε την μητέρα, ενώ ο πατέρας παραδόθηκε στην αστυνομία από μόνος του (όπως και ο αγοραστής μόλις έμαθε τα νέα). «Είμαι υιοθετημένη» σημείωσε χαρακτηριστικά η μητέρα στη δήλωσή της «και πολλοί στην πόλη καταγωγής μου πουλάνε τα παιδιά τους επειδή δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν».

Οι νεαροί γονείς έχουν πλέον καταδικαστεί, αλλά όχι με τις σκληρότερες ποινές εξαιτίας των «δύσκολων συνθηκών» που έπαιξαν ρόλο στην απόφασή τους. Ο άνδρας θα εκτίσει ποινή φυλάκισης τριών ετών και η μητέρα έλαβε ποινή με αναστολή δύο ετών και έξι μηνών. Επειδή οι γονείς δεν βρίσκονται σε θέση να φροντίσουν το παιδί, το κορίτσι θα παραμείνει με τη θετή μητέρα του.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.