XBLOG logo @2x

SocialNews.gr: Το portal του Αντώνη Κοκορίκου, χωρίς social δυνατότητες όμως

Ακόμα ένας δημοσιογράφος φαίνεται ότι δοκιμάζει τις δυνάμεις στο ίντερνετ, κάνοντας την δική του προσπάθεια με το portal που ακούει στο όνομα SocialNews.gr, πίσω από το οποίο βρίσκεται ο Αντώνης Κοκορίκος και η ομάδα του…

Προσωπικά θυμάμαι τον Αντώνη Κοκορίκο πριν από 2-3 χρόνια όταν έκανε πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο STAR, ενώ τον είχα συναντήσει αργότερα κατά τους πρώτους μήνες λειτουργίας του Zougla.gr, όταν δούλευα εκεί και ο κ. Κοκορίκος είχε δική του στήλη στο portal. Τώρα απ΄ότι είδα έχει πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο του Flash, δε γνωρίζω αν γράφει και σε κάποια εφημερίδα ή κάτι άλλο.

Το socialnews.gr χθες Δευτέρα έκλεισε δύο εβδομάδες λειτουργίας και ακόμα είναι σε beta μορφή, που σημαίνει ότι σταδιακά θα γίνουν διάφορες αλλαγές και βελτιώσεις.

Βλέποντας το portal καταλαβαίνει κανείς ότι το βάρος πέφτει σε πολιτική, οικονομία και κοινωνία, ενώ υπάρχουν και αρκετές συνεντεύξεις με υπουργούς και πρόσωπα της πολιτικής σκηνής που κάνει ο κ. Κοκορίκος.

Άλλο ένα γνωστό πρόσωπο που συναντάμε στο socialnews.gr είναι η Γεωργία Ευσταθίου, που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην ομάδα του Μ. Τριανταφυλλόπουλου και στα πάνελ των εκπομπών του στο Alter. Η Γεωργία στο socialnews.gr κάνει το δελτίο ειδήσεων και διάφορα άλλα ρεπορτάζ.

Καλή προσπάθεια, αν και λείπουν εντελώς οι social δυνατότητες που περιμένει να δει κανείς από ένα portal με το όνομα «Social News».

Τι εννοώ;

Δεν υπάρχει η δυνατότητα για σχολιασμό των άρθρων από τους αναγνώστες, δεν υπάρχει η δυνατότητα για share των άρθρων στα κοινωνικά δίκτυα [Facebook, Twitter κλπ], ακόμα και η επιλογή για επικοινωνία, προκειμένου για παράδειγμα να στείλει κάποιος αναγνώστης μία καταγγελία για κάποιο θέμα, βρίσκεται κάτω – κάτω στο site, μαζί με τις επιλογές για επικοινωνία με τμήμα δημοσίων σχέσεων, τμήμα πωλήσεων ή administrator του site.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.