XBLOG logo @2x

Το εργαλείο “Monitor” της Socialab μετράει τη συζήτηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στα Social Media

Πόσοι συζητούν για τα νέα οικονομικά μέτρα στα social media

Εντυπωσιακά μεγάλος όγκος συζητήσεων σημειώθηκε στα social media μέσα στο Σεπτέμβριο γύρω από την οικονομία! Ο όγκος των αναφορών στα νέα οικονομικά μέτρα, το ΔΝΤ και την Τρόικα ήταν υπερδεκαπλάσιος το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε σχέση με το αντίστοιχο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Οι τρεις στις τέσσερις αναφορές έχουν γίνει από άνδρες και οι δύο στις τρεις έχουν γίνει από άτομα ηλικίας μεταξύ 21 και 50 ετών.

Συγκρίνοντας αποτελέσματα μεταξύ αναφορών για ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, μεταξύ 6 και 13 Σεπτεμβρίου, βλέπουμε πως τα κόμματα κινήθηκαν συνολικά μεταξύ των 500 και 2.500 αναφορών καθημερινά, αλλά το ΠΑΣΟΚ είχε εν γένει περίπου τριπλάσιο αριθμό αναφορών.

Το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερες πολωμένες αναφορές από ότι η Νέα Δημοκρατία και άνω το 70% αυτών αφορά σε αρνητικά συναισθήματα.

Πόσοι συζητούν για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στα Social Media

Το εργαλείο “Monitor” της Socialab

Τα παραπάνω ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν βάσει του εργαλείου έρευνας “Monitor” που διαθέτει η Socialab. Με αυτό μπορεί κάποιος να αναζητήσει το impact που έχει ένα θέμα, μια ιδέα ή ένα brand στο γενικό κοινό που χρησιμοποιεί τα social media.

Το “Monitor” αναζητά τις αναφορές στο Facebook, στο Twitter και στα Blogs, γνωρίζει ποιες αναφορές έχουν γίνει από Έλληνες χρήστες και τις χαρτογραφεί.

Δίνει εις βάθος ανάλυση στις αναφορές, καθώς για κάθε αναφορά μπορεί με μια ματιά κάποιος να δει το χρήστη που την έκανε και να απαντήσει, δίνοντας μια μοναδική δυνατότητα στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να παρεμβάλουν οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση και να καταθέσουν την άποψή τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.