XBLOG logo @2x

Forbes: Η Samsung κρατά το Snapdragon 835 για το Galaxy S8, το LG G6 θα έχει το 821

Το Snapdragon 835 της Qualcomm είναι το καλύτερο chipset για φορητές συσκευές για φέτος και αναμένεται να ενσωματωθεί στις ακριβότερες ναυαρχίδες. Είναι κατασκευασμένο σε συνεργασία με την Samsung και απ’ ότι φαίνεται οι Κορεάτες εξασφάλισαν μια καλή συμφωνία με την Qualcomm έτσι ώστε να κάνουν το Galaxy S8 το δυνατότερο smartphone για το πρώτο μισό του 2017.

Όπως μεταδίδει το Forbes, η Samsung θα παράγει το Snapdragon 835 σε μικρές ποσότητες μέχρι τον Απρίλιο έτσι ώστε να το τοποθετήσει μόνο αυτή στο κινητό της. Οι υπόλοιπες κατασκευάστριες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το chipset από τον Απρίλιο και μετά, όταν δηλαδή θα έχουν ήδη κυκλοφορήσει τις ναυαρχίδες τους.

Η Samsung φέρθηκε πονηρά, αναγκάζοντας έτσι τους ανταγωνιστές της να χρησιμοποιήσουν το περσινό chipset Snapdragon 821 στις φετινές τους ναυαρχίδες. Για παράδειγμα η HTC ανακοίνωσε το κορυφαίο phablet U Ultra με το 821 και το Forbes αναφέρει πως το LG G6 θα υποστεί την ίδια μοίρα.

Το Snapdragon 821 είναι και αυτό ένα καλό chip που δεν θα προδώσει κανέναν, όμως το 835 έχει πολλά πλεονεκτήματα: υποστηρίζει Bluetooth 5.0, WiFi 802.11ad για Multi-gigabit συνδεσιμότητα, ταχύτητες Gigabit μέσω LTE, Quick Charge 4.0 για 5 ώρες χρήσης με 5 λεπτά φόρτισης, καταναλώνει περίπου ~25% λιγότερη ενέργεια, έχει τους διπλούς πυρήνες (8x Kryo 280) και μονάδα γραφικών Adreno 540 για καλύτερα 3D γραφικά και VR, υποστηρίζει Ultra HD premium (HDR10) βίντεο και έρχεται με νέες προστασίες ενάντια στην υπερθέρμανση.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.