XBLOG logo @2x

Ημερολόγιο 2017: Τα πολυαναμενόμενα smartphones που θα κυκλοφορήσουν φέτος – Μέρος Α’

Το 2017 θα είναι μια συναρπαστική χρονιά για τα smartphones. Όχι μόνο οι εταιρίες με Android smartphones έχουν ωριμάσει και γνωρίζουν τι θέλουν οι καταναλωτές, αλλά θα δούμε επίσης φοβερές ή και καινοτόμες προτάσεις από την Apple και την Microsoft. Αν ψάχνετε για νέο κινητό, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποια είναι τα κορυφαία μοντέλα για φέτος και πότε θα κυκλοφορήσουν.

Ιανουάριος – Μάρτιος

Samsung Galaxy A series (2017)
Samsung Galaxy A5 A3 (2017)

Η Samsung έχει ήδη ανακοινώσει την έλευση των νέων smartphones της σειράς Galaxy A. Στην αρχή του έτους η εταιρία παρουσίασε τα Galaxy A3, Galaxy A5 και Galaxy A7. Όλα είναι μεσαίας κατηγορίας κινητά με μεταλλικά σώματα, γυαλί στη πλάτη τους και για πρώτη φορά είναι αδιάβροχα (IP68). Είναι ήδη διαθέσιμα στη Ρωσία και σιγά-σιγά θα έρθουν και στην Ελλάδα.

Κυκλοφορία: Αρχές Φεβρουαρίου

HTC U Ultra
HTC U Ultra Sapphire Blue

Όπως πολλές εταιρίες, η HTC ανακοινώνει μια δεύτερη ναυαρχίδα στο δεύτερο μισό του χρόνου με λίγο πιο αδύναμο hardware. Φέτος έκανε το ανάποδο και κυκλοφόρησε την δεύτερη ναυαρχίδα στις αρχές του έτους επειδή δεν μπορεί να λανσάρει πραγματική ναυαρχίδα με Snapdragon 835 ακόμα. Το U Ultra έρχεται με Snapdragon 821 και design με γυαλί που θυμίζει Samsung Galaxy Note 7. Το κινητό διαθέτει κορυφαίο hardware, όμως ξεχωρίζει η δευτερεύουσα οθόνη 2-ιντσών η οποία έχει τοποθετηθεί πάνω από την κύρια για να εμφανίζει ειδοποιήσεις, επαφές, συντομεύσεις και άλλα.

Κυκλοφορία: Μέσα Μαρτίου

BlackBerry Mercury
BlackBerry Mercury

Το νέο smartphone της TCL υπό το brand της BlackBerry αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στην έκθεση MWC 2017 στις 25 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε μόνο ότι τρέχει Android, έχει οθόνη αφής και φυσικό QWERTY πληκτρολόγιο κάτω από την οθόνη. Επίσης έχει τον ίδιο αισθητήρα κάμερας με του Google Pixel (ο οποίος θεωρείται ο κορυφαίος της αγοράς).

LG G6
LG G6 Ghostek case leak

Φαίνεται ότι το LG G6 θα είναι η πρώτη πραγματική ναυαρχίδα που θα ανακοινωθεί φέτος. Η LG έχει προγραμματίσει ένα event για να το παρουσιάσει στις 26 Φεβρουαρίου, μία μέρα πριν την έκθεση Mobile World Congress. Η συσκευή δεν θα έχει καμία σχέση με το G5, αφού θα έχει πολύ λεπτά bezels, θα είναι αδιάβροχη, θα διαθέτει μια πιο μεγάλη οθόνη και δεν θα έχει αρθρωτό σχεδιασμό.

Nokia

Η HMD Global, η εταιρία που αγόρασε τα δικαιώματα να πουλάει συσκευές με την επωνυμία της Nokia, θα είναι παρών στην MWC. Και αυτή θα διοργανώσει μια εκδήλωση στις 26 Φεβρουαρίου για να παρουσιάσει τα νέα της κινητά. Η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει μια ναυαρχίδα, και σε αντίθεση με το Nokia 6, θα είναι διαθέσιμη στις Δυτικές αγορές. Δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για την ναυαρχίδα.

Huawei P10 και P10 Plus
Huawei P10 leak (2)

Η Huawei ανακοίνωσε τα P9 και P9 Plus τον Απρίλιο του 2016, όμως φαίνεται ότι θα παρουσιάσει τις φετινές ναυαρχίδες νωρίτερα αυτή τη φορά. Η κινέζικη κατασκευάστρια έστειλε προσκλήσεις για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει και αυτή στις 26 Φεβρουαρίου. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, πολλοί πιστεύουν και ελπίζουν ότι τότε θα δούμε τα P10 και P10 Plus. Προς το παρόν έχει διαρρεύσει ότι τα κινητά θα μοιάζουν με Samsung Galaxy smartphone.

Moto G5 series

Τα Moto G4, Moto G4 Plus και Moto G4 Play ανακοινώθηκαν τον Μάιο του 2016, όμως η Lenovo αναμένεται να ανακοινώσει τα Moto G5 και Moto G5 Plus στις 26 Φεβρουαρίου μαζί με τις προαναφερόμενες εταιρίες. Αμφότερα είναι δύο μεσαίας κατηγορίας κινητά με προσιτές τιμές.

Sony Xperia X, Xperia XA, and Xperia X Performance (2017)

Στην MWC 2016, η Sony παρουσίασε τρία νέα smartphones που αποκαλούσε Xperia X, Xperia XA και Xperia X Performance. Δεδομένου ότι η εταιρία έχει στείλει προσκλήσεις για event στην MWC 2017 στις 27 Φεβρουαρίου, υποθέτουμε ότι θα παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά αυτών των μοντέλων. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά για αυτές τις συσκευές.


Διαβάστε επίσης: Το Asus Zenfone AR είναι το πρώτο smartphone με 8 GB RAM


Απρίλιος – Ιούνιος

Samsung Galaxy S8 και S8 Edge
Samsung Galaxy S8 leak (2)

Η Samsung θα αργήσει να παρουσιάσει τις δικές της ναυαρχίδες προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν ανατινάζονται. Οι τελευταίες φήμες ισχυρίζονται ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν στις 21 Απριλίου. Τα Galaxy S8 και S8 edge θα είναι τα πρώτα smartphones που χρησιμοποιούν το chipset Snapdragon 835 και θα είναι επίσης τα πρώτα της Samsung με εικονικά κουμπιά πλοήγησης επειδή θα έρθουν με απειροελάχιστα bezels. Σχεδιαστικά θα έχουν σημαντικές αλλαγές, αφού η εταιρία αποφάσισε να αφαιρέσει το κεντρικό κουμπί.

Xiaomi Mi 6

Η Xiaomi φέτος δεν θα παρευρεθεί στην MWC. Το Xiaomi Mi 6 αναμένεται να ανακοινωθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όταν το Snapdragon 835 γίνει διαθέσιμο σε όλες τις εταιρίες. Το Mi 6 θα βγει σε τρεις εκδόσεις, όλες με κορυφαίο hardware, όμως μπορεί να μην λανσαριστεί στη Δύση.

ZTE Axon 8

Το ZTE Axon 7 ήταν ένα από τα καλύτερα προσιτά smartphones του 2016. Ο διάδοχός του αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάιο και να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο. Το Axon 8 θα έχει καλά χαρακτηριστικά και σχετικά χαμηλή τιμή.

Asus Zenfone 4, Zenfone 4 Deluxe και Zenfone 4 Ultra

Η σειρά Zenfone 4 αναμένεται να ανακοινωθεί στην έκθεση Computex στη Ταϊβάν, η οποία ανοίγει τις πόρτες της στα τέλη του Μαΐου. Ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για αυτά τα κινητά.

HTC 11

Η HTC επιβεβαίωσε ότι το U Ultra δεν είναι η πραγματική ναυαρχίδα της για φέτος. Η εταιρία πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο smartphone εκείνη τη περίοδο -πιθανόν το HTC 11- τροφοδοτούμενο από το Snapdragon 835. Το HTC 10 ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2017 και ήρθε στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τίποτα για αυτό.

OnePlus 4

Το OnePlus 3 ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2016, επομένως πιστεύουμε πως το 4 θα ανακοινωθεί την ίδια περίοδο φέτος. Ως συνήθως θα έχει κορυφαίο hardware και εξευτελιστικά χαμηλή τιμή σε σύγκριση με παρόμοιες ναυαρχίδες.

Moto Z και Moto Z Force (2017)

Τα Moto Z και Moto Z Force ήταν τα πρώτα κινητά της Motorola/Lenovo με αρθρωτό σχεδιασμό. Μερικοί τα αγάπησαν, ενώ άλλοι δεν εντυπωσιάστηκαν. Φέτος οι διάδοχοί τους πιστεύεται ότι θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο.

Τέλος Α’ Μέρους

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.