XBLOG logo @2x

Skylogic: Broadband και Broadcast, Οι δύο πυλώνες της Κοινωνίας της Πληροφορίας

Τις σημαντικές εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στον τομέα του δορυφορικού ίντερνετ και της ψηφιακής τηλεόρασης, παρουσίασε η Skylogic στο συνέδριο Infocom που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα.

Ο Arduino Patacchini, CEO της Skylogic (θυγατρική εταιρεία της Eutesat), αναφέρθηκε στις αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της τηλεοπτικής μετάδοσης, καθώς η High Definition (HD) TV και η 3D TV, αποκτούν κυρίαρχο ρόλο στις προτιμήσεις των καταναλωτών, καθιστώντας επιτακτικότερη την ανάγκη για μεταφορά δεδομένων μεγαλύτερου όγκου.

Σύμφωνα με έρευνα της Euroconsult το 2010, η προτιμώμενη πλατφόρμα για παροχή HDTV στα επόμενα 5 χρόνια θα είναι η δορυφορική. Χαρακτηριστικό της ηγετικής θέσης και της πρωτοπορίας της Eutelsat στο χώρο της δορυφορικής ψηφιακής τηλεόρασης είναι το γεγονός ότι υλοποίησε την πρώτη, αναμετάδοση SuperHiVision εικόνας μέσω δορυφόρου για τα κανάλια BBC, RAI, EBU και NHK, ενώ παράλληλα το 2009, υλοποίησε το πρώτο 3D-HD κανάλι στην Ευρώπη.

Ο κ. Patacchini επεσήμανε ότι στην Ελλάδα διαφαίνεται από πλευράς τηλεοπτικών φορέων μια τάση εμπλουτισμού των προσφερόμενων υπηρεσιών τους με Web TV, καθώς οι χρήστες αναζητούν ολοένα και περισσότερο διαδραστικές υπηρεσίες, όπως ζωντανή μετάδοση προγραμμάτων, catch-up TV και Video on Demand. Σε αυτή τη νέα ψηφιακή εποχή θα πρέπει να ανταποκριθούν και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσφέροντας μέσω των δικτύων τους, υπηρεσίες όπως, ζωντανή μετάδοση προγραμμάτων και Video on Demand.

Ο Arduino Patachinni αναφέρθηκε ακόμα στην υπηρεσία Tooway, ένα οικονομικό και υψηλής ποιότητας σύστημα ευρυζωνικής πρόσβασης στο internet μέσω δορυφόρου, το οποίο καλύπτει χρήστες σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η Skylogic, μέσω της υπηρεσίας Tooway, με την εκτόξευση του KA-SAT στα τέλη του 2010, θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με έμφαση στην ταχύτητα μετάδοσης των πληροφοριών, και στην παροχή συνολικού bandwidth 30-40 φορές μεγαλύτερο από τους παραδοσιακούς δορυφόρους, για την κάλυψη των αναγκών της νέας ψηφιακής εποχής της τηλεόρασης και του internet.

Έτσι, ο χρήστης θα μπορεί να απολαύσει πέρα από αμφίδρομο internet και IPTV, δορυφορική τηλεόραση καθώς και VoIP (triple- play), στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.