XBLOG logo @2x

Sky News: Η πρώτη μετάδοση αγώνα σε 3D!

Το προσεχές καλοκαίρι όπως είναι γνωστό οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου που θα γίνουν στη Νότια Αφρική θα μεταδοθούν σε 3D. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχαμε την πρώτη μετάδοση αγώνα σε 3D, συγκεκριμένα το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε την προηγούμενη Κυριακή το ντέρμπι μεταξύ Arsenal και Manchester United για την Premier League με τρισδιάσταση μορφή σε 9 pub της Μεγάλης Βρετανίας!

Η συγκεκριμένη ζωντανή μετάδοση από το Emirates Stadium ήταν ο προάγγελος για το Full 3D κανάλι του Sky News που θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον προσεχή Απρίλιο.

Την προηγούμενη Κυριακή το Sky News χρησιμοποίησε δύο συστήματα αναμεταδόσεων για την μετάδοση του αγώνα, ένα κανονικό και ένα τρισδιάστατο, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν εικόνα 3D οι 9 pub στις οποίες παρακολούθησαν τον αγώνα σε τρισδιάστατη μορφή οι τυχεροί θαμώνες που βρέθηκαν εκεί.

Οι τηλεοπτικές συσκευές με δυνατότητα 3D προβολής αυξάνονται συνεχώς στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το Sky News, που ξεκίνησε την προετοιμασία για τρισδιάστατη μετάδοση πριν από δύο χρόνια, αναμένεται να μεταδίδει έναν αγώνα της Premier League κάθε εβδομάδα σε 3D. Πρόσφατα μάλιστα στελέχη του Sky News ταξίδεψαν στις ΗΠΑ για να συναντήσουν τον Τζέιμς Κάμερον, σκηνοθέτη του “Avatar” που καθήλωσε εκατομμύρια σινεφίλ που είδαν την ταινία σε 3D.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.