XBLOG logo @2x

Siemens: Τα οικονομικά αποτελέσματα 3ου τριμήνου του 2016

Οι δυνατές επιδόσεις στην υλοποίηση της στρατηγικής οδηγούν την ανάπτυξη και την κερδοφορία – οι εκτιμήσεις κερδών ανά μετοχή αυξήθηκαν

«Σημειώνουμε αξιόλογη πρόοδο σε σχέση με την υλοποίηση της στρατηγικής «Vision 2020» και κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου πετύχαμε και πάλι ικανοποιητικά αποτελέσματα, ειδικά σε σύγκριση με την αγορά. Είμαι υπερήφανος για την παγκόσμια ομάδα μου, η οποία είχε εξαιρετική απόδοση, ειδικά σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη, σε ένα συνεχώς αυξανόμενα δύσκολο περιβάλλον αγοράς», δήλωσε ο Joe Kaeser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

  • Οι μεγάλες παραγγελίες στην Ευρώπη και στην Αμερική αύξησαν τις παραγγελίες του τρίτου τριμήνου κατά 6% σε ετήσια βάση, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα €21,1 δισεκατομμύρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 5%, στα €19,8 δισεκατομμύρια, με τον δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων να διαμορφώνεται στο 1.06.
  • Εξαιρώντας τις επιπτώσεις των συναλλαγματικών διαφορών, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 10% και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9%.
  • Τα κέρδη των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων σημείωσαν αύξηση 20% σε ετήσια βάση, και διαμορφώθηκαν στα €2,2 δισεκατομμύρια˙ η σημαντική αύξηση των περιθωρίων κερδοφορίας, οδήγησε το περιθώριο κερδοφορίας των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων στο 10,8%.
  • Τα καθαρά κέρδη στα €1,4 δισεκατομμύρια, στο ίδιο επίπεδο με το τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς, τα οποία επωφελήθηκαν από τα ευνοϊκά επιτόκια στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων και από τις θετικές φορολογικές επιδράσεις στο πλαίσιο των υπό διακοπή δραστηριοτήτων. Τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) διαμορφώθηκαν στα €1,64, σε σύγκριση με €1,65 του τρίτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2015.
  • Οι αρνητικές επιπτώσεις των συναλλαγματικών διαφορών, αφαίρεσαν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη των παραγγελιών και τρεις ποσοστιαίες μονάδες από την ανάπτυξη των εσόδων. Οι επιδράσεις στο χαρτοφυλάκιο προσέθεσαν μία ποσοστιαία μονάδα στην ανάπτυξη των παραγγελιών και δύο ποσοστιαίες μονάδες στην ανάπτυξη των εσόδων.
  • Οι μεγάλες παραγγελίες, ειδικά στη Διεύθυνση Power and Gas και στη Διεύθυνση Wind Power and Renewables, συνέχισαν να οδηγούν την ανάπτυξη των παραγγελιών.
  • Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των παραγγελιών για τις Βιομηχανικές Δραστηριότητες έφτασε σε νέο υψηλό στα €116 δισεκατομμύρια.
  • Σημειώθηκε αύξηση εσόδων χάρη στη διψήφια ανάπτυξη των διευθύνσεων Power and Gas και Wind Power and Renewables.
  • Κέρδη στις Βιομηχανικές Δραστηριότητες: βελτιώσεις στην πλειοψηφία των Διευθύνσεων, ιδιαιτέρως στις Διευθύνσεις Power and Gas, Energy Management και Wind Power and Renewables. Οι αντιξοότητες της αγοράς εξακολουθούν να επηρεάζουν τη Διεύθυνση Process Industries and Drives.
  • Τα έσοδα από τις συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν στο υψηλότερο κέρδος των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων, που αντισταθμίστηκαν μερικώς από παράγοντες εκτός των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων. Αυτοί οι παράγοντες περιελάμβαναν μία αρνητική επίδραση, η οποία σχετίζεται με μια σημαντική υποχρέωση απόσυρσης περιουσιακών στοιχείων, που οφείλεται κυρίως στα χαμηλότερα επιτόκια˙ μια αύξηση στα έξοδα καταβολής τόκων που προέκυψε από την έκδοση πιστοποιητικών χρέους˙  και από τα υψηλότερα φορολογικά έξοδα εσόδων, που οφείλονται κυρίως στη χαμηλή βάση σύγκρισης με το τρίτο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2015.
  • Καθαρά κέρδη: τα κέρδη από τις υπό διακοπή δραστηριότητες ανήλθαν στα €35 εκατομμύρια σε σύγκριση με τα €131 εκατομμύρια του τρίτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2015, που επωφελήθηκαν από τις θετικές φορολογικές επιδράσεις που σχετίζονται με προηγούμενες εκποιούμενες δραστηριότητες.
  • Αύξηση των διαθέσιμων ταμειακών ροών των Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων στα €1,914 δισεκατομμύρια από €1,157 δισεκατομμύρια στο αντίστοιχο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2015, οδηγούμενη από τις Διευθύνσεις Power and Gas και Energy Management, κυρίως λόγω θετικών επιδράσεων από τη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.
  • Οι ταμειακές εκροές στα €0,9 δισεκατομμύρια σχετίζονται με την εξαγορά της εταιρείας CD-adapco. Οι πληρωμές δεν αποτελούν μέρος των διαθέσιμων ταμειακών ροών.
  • ΑΚ μειώθηκε λόγω της καθαρής αύξησης του μέσου απασχολούμενου κεφαλαίου, που προκύπτει κυρίως από την εξαγορά της Dresser-Rand στο τέλος του τρίτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2015.

Εκτιμήσεις

Αυξάνουμε την προηγούμενη προσδοκία μας σχετικά με τα βασικά κέρδη ανά μετοχή (EPS) από τα καθαρά κέρδη, από €6,00 έως €6,40,  σε €6,50 έως €6,70. Εξακολουθούμε να αναμένουμε μέτρια ανάπτυξη εσόδων για το χρηματοοικονομικό έτος 2016, εξαιρώντας τις επιπτώσεις των συναλλαγματικών διαφορών. Συνεχίζουμε να αναμένουμε ότι οι παραγγελίες θα υπερβούν ουσιαστικά τα έσοδα, με τον δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων να διαμορφώνεται σαφώς πάνω από 1. Σχετικά με τις Βιομηχανικές Δραστηριότητές μας, συνεχίζουμε να αναμένουμε περιθώριο κερδοφορίας από 10% σε 11%.

Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν επιβαρύνσεις σχετικές με νομικά και ρυθμιστικά θέματα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Earnings Release and Financial Results

Siemens.com/ir

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.