XBLOG logo @2x

Roborace: Ο πρώτος αγώνας αυτόνομων αυτοκινήτων έληξε με ατύχημα

Ο πρώτος αγώνας στον κόσμο με αυτόνομα αυτοκίνητα σε επαγγελματική πίστα έληξε, αλλά δυστυχώς με ατύχημα. Αυτός ο αγώνας ονομάζεται Roborace και προς το παρόν είναι υπό ανάπτυξη μαζί με τα αυτόνομα οχήματα.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στη πίστα της Formula E στο Μπουένος Άιρες και συμμετείχαν δύο αυτόνομα αγωνιστικά DevBots. Τα DevBots πήγαιναν με σχετικά καλό ρυθμό, πιάνοντας ταχύτητες έως και 185 χιλιόμετρα την ώρα, όμως στο τέλος το δεύτερο DevBot δεν υπολόγισε σωστά μια στροφή και τράκαρε στα προστατευτικά.

Όπως είπαμε, το συγκεκριμένο event είναι υπό ανάπτυξη και ο πρώτος αγώνας ήταν περισσότερο μια δοκιμή. Τα DevBots (έτσι αποκαλούνται τα υπό ανάπτυξη αγωνιστικά) που έλαβαν μέρος απέχουν πολύ από την τελική τους μορφή, και αυτό το καταλαβαίνεις αμέσως από την καμπίνα οδηγού (η τελική μορφή τους δεν έχει καμπίνα). Ο οδηγός δεν ήταν μέσα στο όχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα και ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες.

Φυσικά όσο ζεις μαθαίνεις, και χάρη σε αυτό το συμβάν οι τεχνικοί θα μπορέσουν να αναλύσουν τα δεδομένα για να καταλάβουν τι πήγε στραβά στο όχημα και να το διορθώσουν για να μην συμβεί στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα DevBots ενσωματώνουν λογισμικό ανίχνευσης για να μην τρακάρουν μεταξύ τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.