XBLOG logo @2x

Το SAP Health Engagement φέρνει σε επαφή τους ασθενείς με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας

Η SAP παρουσίασε πρόσφατα το SAP Health Engagement, μια λύση που συνδέει άμεσα ασθενείς με ιατρούς και διαχειριστές προγραμμάτων υγείας.  Η λύση της SAP δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας και σε φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύξουν εφαρμογές, οι οποίες δίνουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους θέτοντας στόχους, καθώς και να έχουν στη διάθεσή τους ολοκληρωμένες εκτιμήσεις για χρόνιες παθήσεις. Μέσω της άμεσης σύνδεσης των ασθενών με τους επαγγελματίες υγείας με χρήση στοιχείων σε πραγματικό χρόνο και γρήγορες αναλύσεις, η τεχνολογία επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση με στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη μείωση κόστους.

“Oι συνεχώς εξελισσόμενες τεχνολογίες της SAP βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους τοποθετούν στο επίκεντρο της φροντίδας υγείας” δήλωσε ο Werner Eberhardt, general manager of personalized medicine, SAP. “Η λύση SAP Health Engagement διευκολύνει εταιρείες από το χώρο της υγείας να αναπτύξουν εφαρμογές που βοηθούν τους ασθενείς να διαχειριστούν χρόνιες παθήσεις, παρέχουν προσωποποιημένη βοήθεια στο σπίτι και δίνουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε κλινικές δοκιμές. Μέσω της συνεχούς (24/7) πρόσβασης στους γιατρούς τους, οι ασθενείς μπορούν πλέον να διαχειρίζονται καλύτερα την υγεία τους.”

Πριν από την ανάπτυξη του SAP Health Engagement, η εταιρεία συνεργάστηκε με την φαρμακευτική εταιρεία Roche Diabetes Care στη Γερμανία για την ανάπτυξη του SAP Health Link, μιας λύσης η οποία μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του διαβήτη. Μέσα από αυτή, οι επαγγελματίες στο χώρο της υγείας έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν, μέσω ψηφιακών υπηρεσιών, με ασθενείς που ενδέχεται να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 (T2D) και να τους διευκολύνουν στην προσπάθειά τους να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από αυτή τη συνεργασία, αλλά και τις παρατηρήσεις αρκετών πελατών της εταιρείας,  η λύση SAP Health Engagement δημιουργήθηκε για να προσφέρει ένα ευέλικτο σετ εργαλείων για την ανάπτυξη εφαρμογών προσαρμοσμένων σε διάφορους τύπους χρόνιων παθήσεων και ασθενειών. Αντίστοιχες εφαρμογές μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κλινικές δοκιμές με ασθενείς, αλλά και για την παροχή προσωποποιημένης παροχής βοήθειας στο σπίτι.

“Στην πραγματικότητα, η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει τη δυνατότητα να βελτιώνεται και να προσαρμόζεται στις συγκεκριμένες ανάγκες γιατρών και ασθενών για οποιαδήποτε χρόνια ασθένεια”, σημείωσε ο Dirk Uebelhor, head of Roche Diabetes Care Germany.

Συγκέντρωση δεδομένων από τους ίδιους τους Ασθενείς:

Η λύση SAP Health Engagement συγκεντρώνει στοιχεία από τους ίδιους τους ασθενείς, μέσω εφαρμογής διαθέσιμης για κινητά τηλέφωνα, καθώς και στοιχεία που συγκεντρώνονται μέσω ενός φορητού αισθητήρα, ο οποίος συγχρονίζει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Οι πελάτες της SAP μπορούν εύκολα να συντονιστούν, σκανάροντας έναν QR κωδικό στην εφαρμογή για κινητά, επιτρέποντας την άμεση συγκέντρωση στοιχείων απευθείας στην οθόνη του κινητού.

Μετάδοση και αποθήκευση ιατρικών πληροφοριών με ασφάλεια

H λύση SAP Health Engagement, η οποία έχει αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα SAP® HANA Cloud Platform, επιτρέπει την άμεση ανάλυση στοιχείων στο πλαίσιο έρευνας. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται εφικτή η δημιουργία πιθανών σεναρίων (hypothesis) κάτω από τις πιο αυστηρές συνθήκες, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ιδιωτικότητας. Η λύση δίνει στους ασθενείς απόλυτο έλεγχο των προσωπικών και ιατρικών τους δεδομένων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιλέγουν οι ίδιοι ποιος μπορεί να έχει πρόσβαση στην πληροφορία.

Απλοποίηση Διαχείρισης Προγράμματος

Οι διαχειριστές προγραμμάτων μπορούν να δημιουργήσουν προσωποποιημένα προγράμματα υγείας, τα οποία βελτιώνουν και ενθαρρύνουν την προσωπική φροντίδα. Τα συγκεκριμένα προγράμματα βοηθούν τους ασθενείς να έχουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μέσω της χρήσης μιας εφαρμογής σχετικής με την υγεία τους, στο κινητό τους, ενώ παρέχουν ανώνυμα, στοιχεία που μπορούν να συμβάλουν στην εξέλιξη της ιατρικής έρευνας.

Διάβασε επίσης: Η Cisco δημιουργεί τη «Μηχανή του Χρόνου για το Data Center»

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.