XBLOG logo @2x

Samsung Z4: Το νέο Tizen smartphone μπορεί να μετράει το σάκχαρο στο αίμα

Η Samsung συνεχίζει να πιστεύει στο λειτουργικό σύστημά της για φορητές συσκευές, το Tizen OS, και σήμερα ανακοίνωσε το Samsung Z4 που βασίζεται σε αυτό. Το Z4 είναι ένα προσιτό smartphone με βασικό hardware και απευθύνεται σε χρήστες αναπτυσσόμενων χωρών που δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από το κινητό τους.

Το Samsung Z4 έρχεται με 4,5-ιντσών οθόνη ανάλυσης 800 x 480 pixels και καμπυλωτές άκρες (2.5D), τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1.5 GHz, 1 GB RAM και 16 GB αποθηκευτικό χώρο. Το κινητό βασίζεται στο Tizen 3.0 OS, τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 2,050 mAh, έχει διαστάσεις 132.9 x 69.2 x 10.3 χιλιοστά και το βάρος δεν ξεπερνάει τα 143 γραμμάρια.

Samsung Z4 back

Το νέο κινητό της Κορεάτικης κατασκευάστριας για τη συνδεσιμότητα υποστηρίζει τα WiFi 802.11n, Bluetooth, GPS και 4G LTE (VoLTE), και δέχεται δύο κάρτες SIM. Τόσο η κύρια κάμερά του, όσο και η εμπρόσθια, έχει ανάλυση 5MP, διάφραγμα f/2.2 και LED flash.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε πως το Samsung Z4, με τη βοήθεια του αξεσουάρ Tizen Check, μπορεί να μετράει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα του ανθρώπου για τη πρόληψη του διαβήτη. Μπορείτε να δείτε πως ακριβώς δουλεύει στο παρακάτω βίντεο:

Όπως και τα υπόλοιπα Tizen κινητά της Samsung, έτσι και το Samsung Z4 θα κυκλοφορήσει στην Ινδία σε χρυσό, ασημί και μαύρο χρώμα. Επίσης θα παρουσιαστεί στο Tizen Developer Conference στο Σαν Φρανσίσκο στις 16 Μαΐου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.