XBLOG logo @2x

WELT, Η πρώτη έξυπνη ζώνη της Samsung είναι γεγονός

Ζούμε στο μέλλον και σύντομα καθετί που φοράμε θα έχει μπαταρία και θα χρειάζεται φόρτιση. Με αυτή τη λογική, η Samsung ανακοίνωσε την WELT, την πρώτη έξυπνη ζώνη! Η ζώνη κατασκευάζεται από την ομώνυμη εταιρία που ίδρυσε η Samsung για αυτό τον σκοπό.

Η ζώνη WELT ανήκει στην κατηγορία των wearables και φοριέται σαν κανονική ζώνη στα παντελόνια. Σε αντίθεση όμως με τα συνηθισμένα κομμάτια από δέρμα αγελάδας που έχουμε συνηθίσει, η WELT διαθέτει μητρική και κυκλώματα όπως τα smartwatches για να μετράει τα βήματα που κάνουμε, την ώρα που καθόμαστε, πόσο φαγητό έχουμε καταναλώσει και μας υπενθυμίζει πότε πρέπει να σηκωθούμε για να περπατήσουμε. Όλα τα εξαρτήματά της, όπως το βηματόμετρο, βρίσκονται στην αγκράφα.

Η αγκράφα διαθέτει επίσης θύρα micro-USB για την φόρτιση της μπαταρίας. Παρεμπιπτόντως, η μπαταρία της Welt υπόσχεται 20 ημέρες αυτονομία, επομένως χρειάζεται να την φορτίζετε μία φορά τον μήνα. Το προφανές μειονέκτημα είναι ότι θα πρέπει να φορτίσετε τη ζώνη σας μία φορά το μήνα.

Η ζώνη θέλει να γίνει απαραίτητο εργαλείο για όσους παρακολουθούν την υγεία τους, αφού εκτός από βασικές λειτουργίες ενός fitness tracker διαθέτει επίσης την δυνατότητα να σας ενημερώνει αν φάγατε παραπάνω απ’ ότι έπρεπε. Αυτό το καταφέρνει μετρώντας την κοιλία σας πριν και μετά τα γεύματα.

Η WELT είναι μια ακριβή ζώνη και για αυτό βγαίνει σε διάφορα μεγέθη, χρώματα και σχέδια. Η Samsung την έχει βάλει στο Kickstarter για χρηματοδότηση από τον κόσμο και αν καταφέρουν να μαζέψουν το ποσό που ζητάνε θα την στείλουν στον κόσμο που την πλήρωσε τον Ιανουάριο του 2017. Όσοι την θέλετε θα πρέπει να πληρώσετε $99 στο Kickstarter για την απόκτησή της.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.