XBLOG logo @2x

Η Samsung εξαγόρασε την ομάδα που δημιούργησε την Siri

Αν και η Samsung από τότε που η Apple εισήγαγε την Siri στα iPhone έχει δημιουργήσει το S Voice, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να την ανταγωνιστεί. Με την άνοδο των ψηφιακών βοηθών (βλ. Siri στα Mac, Google Assistant στα Pixel), η Samsung αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί για να αποκτήσει και αυτή μια καλή, προσωπική ψηφιακή βοηθό.

Για αυτόν τον λόγο η Samsung ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Viv Labs, μια startup εταιρία που δημιουργήθηκε από τους δημιουργούς της Siri, για ένα αδιευκρίνιστο ποσό χρημάτων. Η συμφωνία αρχικά είχε διαρρεύσει από τα TechCrunch και CNBC και αργότερα επιβεβαιώθηκε επίσημα μέσω δημοσίευσης στο Medium.

Η Viv Labs παρουσίασε δημόσια την βοηθό τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς Viv τον Μάιο. Το λογισμικό μπόρεσε να απαντήσει σε μια σειρά πολύπλοκων αιτημάτων του χρήστη με επιτυχία, εντυπωσιάζοντας το κοινό στο Disrupt NY.

Οι τρεις άντρες πίσω από το Viv — Adam Cheyer, Dag Kittlaus και Chris Brigham — σταδιακά αποχώρησαν από την Apple μετά την εξαγορά της Siri το 2012 και δούλευαν επάνω στη νέα τους ψηφιακή βοηθό για τρία χρόνια από τότε. Τώρα θα ανήκουν στην Samsung, όμως η Viv Labs θα δουλεύει σαν ανεξάρτητη εταιρία, σύμφωνα με το TechCrunch.

Η Samsung θα ευνοηθεί αρκετά από αυτή τη κίνηση επειδή η Viv θα παρέχει υπηρεσίες στη Samsung και στις πολλαπλές πλατφόρμες της. Μια ισχυρή και έξυπνη βοηθός θα χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα αμέτρητων προϊόντων της εταιρίας βοηθώντας την να ανταγωνιστεί την Siri, την Alexa της Amazon, την Google Assistant και όλα τα άλλα “bots” που έχουν δημιουργήσει οι αντίπαλες εταιρίες της. Επιπρόσθετα, θα την βοηθήσει να σπάσει τα δεσμά της με τις υπηρεσίες της Google.

Η βοηθός της Viv Labs θα βρίσκεται προ-εγκατεστημένη στα εκατομμύρια Galaxy smartphones που πουλάει η Samsung (αρχικά θα υπάρχει μόνο στις ναυαρχίδες), και αργότερα θα επεκταθεί σε άλλες συσκευές, όπως τηλεοράσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.