XBLOG logo @2x

Η Samsung έλαβε άδεια για να δοκιμάσει αυτόνομα αυτοκίνητα στη Κορέα

Απ’ ότι φαίνεται η Apple και η Google δεν είναι οι μόνες εταιρίες τεχνολογίας που ασχολούνται με τα αυτοκίνητα. Η Samsung, ανεπίσημα, μπήκε και αυτή επίσημα σε αυτό τον χώρο λαμβάνοντας άδεια από τις αρχές της Νότιας Κορέας για να δοκιμάσει τα της δικά της αυτόνομα αυτοκίνητα σε δημόσιους δρόμους. Δηλαδή αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, όπως τα Tesla και τα Google.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε πολλά για τα αυτόνομα αμάξια της Samsung. Σύμφωνα με το The Korea Herald που αποκάλυψε τα σχέδια της εταιρίας, η Samsung χρησιμοποιεί κανονικά αυτοκίνητα του εμπορίου της Hyundai τα οποία έχει τροποποιήσει ενσωματώνοντας αισθητήρες και κάμερες.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας αρνήθηκε να απαντήσει αν όντως δοκιμάζουν αυτόνομα οχήματα, όμως η Samsung έχει και επίσημα μια ομάδα που δουλεύει σε αυτά από το 2015. Αυτή η ομάδα ασχολείται με αποκλειστικά σε εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόνομα αυτοκίνητα, και σε καμία περίπτωση δεν φτιάχνει ένα ολόκληρο αμάξι. Τουλάχιστον για την ώρα…

Η Apple έλαβε την αντίστοιχη άδεια πριν από ένα μήνα, έτσι ώστε να δοκιμάσει στους δρόμους της Καλιφόρνια τη τεχνολογία για αυτόνομη οδήγηση που έχει αναπτύξει. Η Αμερικάνικη κατασκευάστρια χρησιμοποιεί τα λευκά τζιπ Lexus RX450h και κάποιοι τα έχουν ήδη εντοπίσει στους δρόμους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.