XBLOG logo @2x

Η Samsung παρουσίασε το chip Exynos 8895 που ανταγωνίζεται το Snapdragon 835

Η Samsung αποκάλυψε έναν νέο επεξεργαστή κινητών για τη σειρά 9, το chip Exynos 8895, που τα βάζει με το Snapdragon 835 της Qualcomm.

Η Samsung κατασκευάζει το Exynos 8895 με τη διαδικασία 10nm FinFET (βελτιωμένη τρισδιάστατη δομή) και σύμφωνα με την ίδια, προσφέρει 27% μεγαλύτερη απόδοση και 40% χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Μέσα στο chipset βρίσκουμε τέσσερις πυρήνες που έχει φτιάξει η Samsung για καλύτερη απόδοση και μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση και άλλους τέσσερις πυρήνες επεξεργασίας Cortex-A53, άρα μιλάμε για οκταπύρηνο επεξεργαστή 64-bit. Χάρη στη νέα αρχιτεκτονική της Samsung όλοι οι πυρήνες στο νέο Exynos μπορεί να είναι ενεργοί ταυτόχρονα για την εκτέλεση των διεργασιών, ενώ είναι βελτιστοποιημένοι για την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Η μονάδα γραφικών του Exynos 8895 είναι το ARM Mali-G71 MP20 που προσφέρει βελτιωμένη απόδοση στα τρισδιάστατα γραφικά και υποστηρίζει περιεχόμενο 4K UHD στα 120fps και VR σε ανάλυση 4K. Ακόμη, ενσωματώνει VPU (Vision Processing Unit) για την αναγνώριση και ανάλυση αντικειμένων που οδηγεί σε βελτιωμένη λειτουργία video tracking και επεξεργασία πανοραμικών εικόνων.

Σε ότι αφορά την υποστήριξη, το Exynos 8895 υποστηρίζει μνήμες RAM LPDDR4x, αποθηκευτικό χώρο eMMC 5.1, UFS 2.1 και SD 3.0, και αισθητήρες κάμερας έως 28MP (εμπρός και πίσω) ή διάταξη διπλής κάμερας έως 28MP + 16MP. Τέλος, είναι το πρώτο με ενσωματωμένο 5CA LTE Modem για ταχύτητες download έως 1Gbps (Gigabit).

Το νέο chip αναμένεται να το δούμε πρώτα στα Samsung Galaxy S8 και S8+. Στις περισσότερες αγορές το κινητό θα κυκλοφορήσει με το Snapdragon 835, όμως σε μερικές με τον επεξεργαστή της μαμάς εταιρίας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.