XBLOG logo @2x

Η Samsung αποχωρεί από την αγορά των εκτυπωτών και πουλάει το τμήμα της

Η Samsung ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την αγορά των εκτυπωτών και προχωράει στην πώλησή του τμήματος που τους σχεδιάζει. Η HP (Hewlett-Packard) θα αγοράσει το τμήμα της Samsung και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη επειδή κυριαρχεί στην αγορά.

Η HP θα δαπανήσει $1.05 δισεκατομμύρια για την απόκτηση του τμήματος, όμως αυτή η κίνηση θα την βοηθήσει να φέρει την εξέλιξη στην βιομηχανία των φωτοαντιγραφικών η οποία «δεν έχει καινοτομήσει εδώ και δεκαετίες.» Μάλιστα, η HP σχολίασε ότι τα φωτοαντιγραφικά είναι «περίπλοκα μηχανήματα με δεκάδες ανταλλακτικά που συνήθως απαιτούν αναποτελεσματική υποστήριξη και συντήρηση.»

Η εξαγορά του τμήματος εκτυπωτών της Samsung είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιήσει η HP. Για την εξαγορά, η Samsung θα ιδρύσει μια νέα εταιρία η οποία θα περιλαμβάνει το τμήμα των εκτυπωτών της και το προσωπικό (6,000 υπάλληλοι), και στη συνέχεια θα την πουλήσει στην HP.

Η Samsung θα εξακολουθήσει να πουλάει εκτυπωτές στην πατρίδα της, την Κορέα, με την δική της επωνυμία, όμως θα είναι κατασκευασμένοι από την HP.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.