XBLOG logo @2x

Το εργοστάσιο της Samsung που έφτιαξε τις μπαταρίες του Galaxy Note 7 πήρε φωτιά

Η Samsung SDI είναι μια θυγατρική εταιρία της Samsung την οποία μπορεί να ακούσατε για πρώτη φορά όταν διαδόθηκε το φιάσκο με τις ελαττωματικές μπαταρίες του Galaxy Note 7. Οι μπαταρίες του κινητού δεν είχαν κατασκευαστεί σωστά και το προβληματικό υλικό τους προκαλούσε εκρήξεις. Η Samsung προέβη άμεσα σε μια μαζική ανάκληση του κινητού και αργότερα σταμάτησε οριστικά τις πωλήσεις επειδή δεν μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα.

Η Samsung SDI βρίσκεται ξανά στην επικαιρότητα, επειδή τώρα ένα από τα εργοστάσιά της στη Κίνα έπιασε φωτιά.

Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι τόσο κακά όσο ακούγονται. Ένας εκπρόσωπος της εταιρίας αποκάλυψε στο Bloomberg ότι η φωτιά δεν επηρέασε την παραγωγή, αφού συνέβη στην περιοχή των αποβλήτων. Δεν είναι ξεκάθαρο τί προκάλεσε τη φωτιά και αν σχετίζεται με τις μπαταρίες που παράγει, αλλά η εταιρία την περιέγραψε σαν μια “μικρή φωτιά.”

Η Samsung έχει υποσχεθεί να λάβει επιπλέον μέτρα για να διασφαλίσει την ασφάλεια των μπαταριών στα μελλοντικά smartphones. Η Samsung SDI παρά τις αρχικές φήμες που έλεγαν ότι κλείνει εξαιτίας του φιάσκου, θα συνεχίσει να δημιουργεί μπαταρίες και μάλιστα τώρα ετοιμάζει αυτές του Galaxy S8.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung SDI επένδυσε περίπου $129 εκατομμύρια σε μέτρα ασφαλείας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.