XBLOG logo @2x

Η Samsung πατένταρε smartwatch χρησιμοποιώντας εικόνες του Apple Watch

Οι fans της Apple κατηγορούν την Samsung ότι αντιγράφει το design της αγαπημένης τους εταιρίας, και τώρα η τελευταία είδηση θα τους προσφέρει περισσότερα επιχειρήματα.

Όπως αποκαλύφθηκε, η Samsung υπέβαλε μια πατέντα για ένα νέο smartwatch στην οποία έχει χρησιμοποιήσει εικόνες του Apple Watch. Από το 2013, οι Κορεάτες ψάχνουν νέους τρόπους για να βελτιώσουν τα smartwatches τους, τα οποία παρότι διαθέτουν εξελιγμένο hardware και χρήσιμα χαρακτηριστικά δεν μπορούν να ανταγωνιστούν το Apple Watch στις πωλήσεις.

Η εταιρία χρειαζόταν έμπνευση και για αυτό στράφηκε στην Apple και στο επιτυχημένο προϊόν της. Η πατέντα με αριθμό 20160223992, που υπέβαλε πριν λίγες εβδομάδες, αποκαλύπτει ότι η Samsung ήθελε να σχεδιάσει μια wearable συσκευή με αφαιρούμενα λουράκια και έναν μηχανισμό φόρτισης στο πίσω μέρος του ίδιο με του Apple Watch.

Τα σκίτσα που κατέθεσε με την πατέντα είναι στην πραγματικότητα το Watch της Apple, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Φυσικά η Samsung δεν πρόκειται ποτέ να λανσάρει ένα smartwatch ίδιο με το Watch, εξάλλου έχει ένα δικό της design πλέον, όμως αποτελεί έκπληξη πως τόσο απλά πήραν τα σκίτσα του ρολογιού και τα χρησιμοποιήσαν για τη πατέντα τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.