XBLOG logo @2x

Η Samsung εξαγόρασε την εταιρία ήχου HARMAN (JBL, AKG)

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε την εξαγορά της Harman International Industries, μιας πασίγνωστης αμερικάνικης εταιρίας που ασχολείται με τον ήχο και κατέχει διάφορες διάσημες εταιρίες. Μερικές από τις μεγαλύτερες θυγατρικές της περιλαμβάνουν την Harman Kardon, την JBL και την AKG Acoustics.

Η Samsung θα ξοδέψει 8 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξαγορά της Harman, όμως μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά οι Κορεάτες θα κατέχουν μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες ήχου και θα βελτιωθούν πάρα πολύ τα προϊόντα τους.

Πέρα από τον ήχο, η Harman International Industries ασχολείται και με τα συστήματα συστήματα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στα ταμπλό των αυτοκινήτων. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, το 65% των πωλήσεων του ομίλου αφορούσε τη συγκεκριμένη κατηγορία. Επίσης έχουν επενδύσει στο Internet of Things και ~8,000 σχεδιαστές και μηχανικοί της δουλεύουν επάνω σε τέτοια προϊόντα.

Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς η Harman θα συνεχίσει να δουλεύει αυτόνομα, όμως η Samsung θα ευνοηθεί ιδιαίτερα επειδή τηλεοράσεις, υπολογιστές, tablets, συστήματα οχημάτων, ηχεία, ακουστικά και άλλα αξεσουάρ θα μπορούν να ευνοηθούν από την τεχνογνωσία των Αμερικάνων.

«Η HARMAN συμπληρώνει ιδανικά την Samsung στον τομέα της τεχνολογίας και από την ένωση των δυνάμεων μας θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το μακροχρόνιο σχέδιο μας για επέκταση στον χώρο του αυτοκινήτου,» ανέφερε ο Oh-Hyun Kwon, αντιπρόεδρος της Samsung Electronics.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.