XBLOG logo @2x

Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy S8, το πιο πολυσυζητημένο Android smartphone του 2017

Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου, η Samsung προχώρησε στα επίσημα αποκαλυπτήρια του πολυαναμενόμενου Samsung Galaxy S8. Με το νέο smartphone η Samsung ευελπιστεί να αλλάξει τον τρόπο που μοιάζουν τα smartphones, και ουσιαστικά θέλει να σταματήσουν οι εταιρίες να αντιγράφουν το iPhone.

Το νέο Samsung Galaxy S8 έρχεται με ριζικά ανανεωμένο σχεδιασμό. Τα κεντρικά κουμπιά αποτελούν πλέον παρελθόν, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων μεταφέρθηκε δίπλα στη κάμερα στο πίσω μέρος και για πρώτη φορά σε Galaxy κινητό έχουμε ψηφιακά κουμπιά πλοήγησης (πίσω/home/πολυδιεργασίας) επάνω στην οθόνη. Όπως και το LG G6, που ήδη απειλεί την Samsung, το Galaxy S8 διαθέτει απειροελάχιστα περιθώρια γύρω από την οθόνη, και παρότι διαθέτει μια τεράστια οθόνη 5,8” το μέγεθος του είναι ίσο με ενός iPhone 7 Plus με 5,5” οθόνη.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Το Galaxy S8 ενσωματώνει μια Super AMOLED οθόνη 5,8-ιντσών με 16 εκατομμύρια χρώματα, ανάλυση 1440 x 2960 pixels με ~568 ppi, και προστατεύεται από το γυαλί Gorilla Glass 5 της Corning. Το σώμα του έχει διαστάσεις 148.9 x 68.1 x 8 mm και βάρος 151 γραμμάρια, με την αναλογία σώματος-οθόνης να αγγίζει το 84.2%.

Το σώμα του κινητού περιτριγυρίζεται από γυαλί και έχει λάβει την πιστοποίηση IP68, πράγμα που σημαίνει ότι αντέχει κάτω από τη σκόνη και το νερό μέχρι 1.5 μέτρο για μισή ώρα. Το Galaxy S7 είχε την ίδια πιστοποίηση και μπορούσε να βυθιστεί στον ωκεανό για ώρα, επομένως αναμένουμε την ίδια αντοχή και στη νέα ναυαρχίδα.

Σε ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, η Samsung για άλλη μια φορά έβαλε τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας μέσα του. Έτσι το κινητό διαθέτει Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835 chipset με οκταπύρηνο επεξεργαστή στα 10nm (4×2.45 GHz Kryo & 4×1.9 GHz Kryo), Adreno 540 μονάδα γραφικών, 64/128 GB χωρητικότητα (επεκτάσιμη) και 4 GB RAM. Επίσης διαθέτει στέρεο ηχεία, 24-bit/192kHz ήχο, ξεχωριστό μικρόφωνο για ακύρωση θορύβου, θύρα USB Type-C 1.0 (v3.1), είσοδο ακουστικών και μπορεί να κατεβάζει με gigabit ταχύτητες. Η συσκευή τροφοδοτείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 3,000 mAh.

Ακόμη, το κινητό διαθέτει επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα, βαρόμετρο και αισθητήρα καρδιακών παλμών. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ο σκάνερ ίριδας και προσώπου για το ξεκλείδωμά του.

Η Samsung δεν θα μπορούσε να έβαζε κακές κάμερες στο Galaxy S8. Για αυτό στο πίσω μέρος βρίσκουμε μια 12-megapixels κάμερα με διάφραγμα f/1.7, μέγεθος αισθητήρα 1/2.5”, μέγεθος pixel 1.4 µm, OIS και αυτόματη εστίαση ανίχνευσης φάσης. Επίσης μπορεί να τραβάει βίντεο 4K και παράλληλα εικόνες στα 9MP. Η εμπρόσθια κάμερα έχει ανάλυση 8-megapixels με το ίδιο διάφραγμα και Auto HDR.

Samsung Galaxy S8 S8+
Το Galaxy S8 δίπλα στο S8+

Το λογισμικό

Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα, τρέχει το Android Nougat (7.0) με το ανανεωμένο περιβάλλον της εταιρίας. Το πιο ενδιαφέρον στο λειτουργικό είναι η υποστήριξη “Samsung Desktop Experience” (DeX). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνδέοντας το κινητό με ένα monitor μέσω μιας ειδικής βάσης (αξίας €149) μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν προσωπικό υπολογιστή. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν διαφέρει από το Continuum των Windows Mobile – μπορείτε να διαβάσετε λεπτομέρειες εδώ.

Τέλος, στο λογισμικό βρίσκουμε υποστήριξη για αναπαραγωγή μουσικής σε δύο Bluetooth ακουστικά και φυσικά τη νέα ψηφιακή βοηθό τεχνικής νοημοσύνης Bixby η οποία θα είναι στη διάθεσή σας με το πάτημα ενός κουμπιού για να σας βοηθήσει με τις διάφορες λειτουργίες του κινητού (διαθέτει μεμονωμένο κουμπί στα πλάγια).

Για όσους θέλουν ακόμα πιο μεγάλη οθόνη, η Samsung ανακοίνωσε και το Galaxy S8+ το οποίο διαθέτει 6,2-ιντσών οθόνη, επεξεργαστή Exynos 8895 Octa στην Ευρώπη και 3,500 mAh μπαταρία.

Και τα δύο κινητά πρόκειται να κυκλοφορήσουν στις 21 Απριλίου σε διάφορα χρώματα (Midnight Black, Orchid Gray, Arctic Silver, Coral Blue, Maple Gold). Στην Ελλάδα θα έρθουν στις 28 Απριλίου – διαβάστε περισσότερα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.