XBLOG logo @2x

Η Samsung πούλησε μόνο 5 εκατομμύρια Galaxy S8 τον πρώτο μήνα

Η Samsung ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις των Galaxy S8 και S8 Plus άγγιξαν τις 5 εκατομμύρια μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας. Το νούμερο αυτό μπορεί να ακούγεται μεγάλο για τις υπόλοιπες κατασκευάστριες Android κινητών, όμως για την Samsung είναι μικρό. Τα Galaxy S7 και S7 Edge τον πρώτο μήνα είχαν πουλήσει περίπου 7-9 εκατομμύρια τεμάχια, ενώ το 2014 το Galaxy S5 είχε σπάσει ρεκόρ πουλώντας 11 εκατομμύρια κομμάτια μέσα στις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της κυκλοφορίας του.


Τα Galaxy S7 και S7 Edge κατά το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2017 κατάφεραν να αγγίξουν τις 55 εκατομμύρια πωλήσεις τεμαχίων. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν την ίδια περίοδο του χρόνου τα Galaxy S8 και S8 Plus καταφέρουν να ξεπεράσουν ή τουλάχιστον να αγγίζουν το συγκεκριμένο νούμερο, παρά την αύξηση στις τιμές τους.

Πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι το Galaxy S8 μέσα στον μήνα θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες χώρες (φτάνοντας τις 120) και παράλληλα θα φτάσει στη Κίνα όπου θα πωλείται και έκδοση με 6 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικό χώρο έτσι ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τα αντίπαλα κινητά σε αυτή την αγορά. Οπότε οι πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν από τον επόμενο μήνα.

Η Apple, από την άλλη, άμα έκανε τόσες πωλήσεις τον πρώτο μήνα θα είχε πρόβλημα. Το iPhone 6s το 2015 -το best-seller iPhone- μέσα σε τρεις μέρες από τη κυκλοφορία του είχε καταφέρει να πουλήσει 13 εκατομμύρια κομμάτια θέτοντας ένα νέο ρεκόρ για την Αμερικάνικη κατασκευάστρια.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.